Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé

Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Adaptace fantastického příběhu pod myšákovým dohledem konečně povstane.

Kniha hřbitova, román pro děti z pera Neila Gaimana (Sandman, Koralína), bude podle slov Seana Baileyho (Disneyho šéf produkce) jedním z projektů, kterým se budou seriózně zabývat. Pokud je vám název povědomý, možná jste zachytili komiksové vydání, které vyšlo před pár lety i u nás. Samotný román datuje své vydání do roku 2008. Bailey Knihu hřbitova zmínil v nedávném rozhovoru, když byl tázán na strategii společnosti pro hrané filmy. Vyjmenoval Jungle Cruise a Artemise Fowla, o kterých jsme zde již psali a konečně pak Gaimanův kousek. K němu dodal, že je něčím, čím jsou nadchnuti. Bohužel, je to zároveň vše, s čím se podělil. Žádná jména ani termíny.

Práva na Knihu hřbitova si Disney střeží léta. V minulosti se jí držel režisér Henry Selick (Ukradené Vánoce) a měla dostat loutkovou animaci. Věci dal sbohem po tvůrčích neshodách se studiem. Poté, v roce 2013, duchové učarovali Ronu Howardovi. Ten je chtěl zpracovat hranou formou, avšak po jeho prvotním zájmu následovalo už jen ticho po pěšině a režisér od té doby zpracoval několik jiných filmů. Zajímavostí je, že server Deadline uváděl Howarda ve spojitosti s projektem ještě před dvěma měsíci. Uvidíme, co v budoucnu přinesou oficiální oznámení.

Kniha hřbitova je silně inspirovaná Knihou džunglí. Zde ale hlavní hrdina Nikdo „Nik“ Owens žije na starém hřbitově. Pod dohledem duchů zesnulých a zejména jeho nemrtvého opatrovníka Silase, poznává nástrahy záhrobního světa a rovněž neznámý, ještě nebezpečnější svět živých. Nikovi totiž hrozí smrtelné nebezpečí od kohosi, kdo kdysi zabil jeho rodinu.

Video je starší upoutávka na knihu, v galerii naleznete pár obrázků z komiksových stránek.

Zdroje: TheHollywoodReporter, Deadline

Galerie: 7

Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu Kniha hřbitova: Disney míří mezi mrtvé | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest