Black Panther: Film si zaslouží Oscara pro nejlepší film, věří Angela Bassett

Black Panther: Film si zaslouží Oscara pro nejlepší film, věří Angela Bassett | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Tvrdí, že je marvelovská hitovka brilantní.

U nás se film Black Panther nedočkal úplně vřelého přijetí, vlastně, pokud se podíváte na různé české filmové databáze, tak patří k těm nejhůře hodnoceným marvelovským filmům. 

Ovšem, v domovských USA je situace opačná. Z Black Panthera jsou nadšení jak diváci, tak novináři. Mluví se o něm jako o projektu, který otřásl filmovým světem, protože ukázal, že může fungovat superhrdinský film s hlavním hrdinou tmavé pleti (někteří ale připomínají, že není první, zvládl to už Blade). 

Dokonce se šušká o tom, že by se Black Panther mohl ucházet o Oscary. To, jestli se dostane mezi nominované ještě nevíme, ale představitelka wakandské královny Ramondy Angela Bassett věří, že by si film zasloužil nejen nominaci, ale rovnou Oscara:

"V mých představách má Oscara. Myslím, že si ho zaslouží. Domnívám se, že tento film fungoval na mnoha úrovních. Je tu superhrdina, marvelovské universum a všechno tohle, ale je to propojené s historiky, je to propojené s kulturou, je to propojené na globální úrovni, zasáhlo to a uchopilo srdce lidí a také jejich mysl a rozbouralo to mnohá očekávání a předpojatost."

Dá se předpokládat, že se Black Panther nominací a možná i ocenění dočká a to především v technických kategoriích, nicméně Angela mluví o Oscarovi pro "Nejlepší film roku". A těžko říct, jestli se Akademie filmového umění a věd stala tak moderní, aby dala šanci zrovna tomuto komiksovému blockbusteru. 

Hlasování členů Akademie odstartuje 7. ledna příštího roku, uzavřeno bude 19. února, samotné předávání pak proběhne 25. února 2019.

Zdroj: TooFab

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Black Panther: Film si zaslouží Oscara pro nejlepší film, věří Angela Bassett | Fandíme filmu Black Panther: Film si zaslouží Oscara pro nejlepší film, věří Angela Bassett | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest