Naše první dojmy: Aquaman baví, baví a zase baví

Naše první dojmy: Aquaman baví, baví a zase baví | Fandíme filmu
Warner Bros.
Tenhle DC film chápe, že když si ho divák užije, tak mu nějaký ten drobný neduh milerád odpustí.

Aquaman dorazil do našich kin a chvíli po projekci ve mně převládají jednoznačně pozitivní pocity. Z Aquamana nebude přelomový film a má svoje mouchy. Občas se objeví nějaká ta křečovitá chvilka, nějaká replika, kvůli které se musíte za tvůrce tak trochu zastydět. Expozice rozhodně není nijak rafinovaná, motivace některých rozhodnutí by mohla být důmyslnější a řada okamžiků je dost laciná. Ale nic z toho nijak zvlášť nevadí. Aquaman totiž naprosto přesně ví, čím chce být.

Je to velké, pohádkové dobrodružství, které se v první řadě chce bavit a nijak se za to nestydí. Když přistoupíte na jeho hru a budete se bavit s ním, tak super, jestli ne, vaše škoda. Pohádka se mísí s tradičním romantickým dobrodružstvím, superhrdinskými motivy, space operou a epickou fantasy. To všechno zabalené do vizuálně líbivého kabátku, s funkční videoherní akcí a vyklidněným Jasonem Momoou v čele. V DC konečně někdo pochopil, že když si polobozi v elasťácích dovedou dělat srandu sami ze sebe, tak je daleko menší šance, že budou pro smích. Takže teď udržet nastolený kurz a napříště to jistě bude ještě lepší. Další dojmy v přiloženém videu:

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, jeho vytouženou Meru Amber Heard, dvorního rádce Vulka Willem Dafoe, záporáka Ocean Mastera Patrick Wilson. Režíruje James Wan, film má premiéru naplánovanou na 20.12. 2018.

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest