Box Office: Asiati stále šíleně bohatí

Box Office: Asiati stále šíleně bohatí | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Kinům stále dominují asijští herci, ostatní novinky vydělávají tak nějak střídmě.

Vítězem víkendu jsou znovu Šíleně bohatí Asiati, kterým americký svátek Labor Day pomohl k pouhopouhému desetiprocentnímu propadu. Film tak utržil dalších 23 milionů a je nad stovkou v Americe, přesně na 117 milionech (i se započítáním odhadu za zítřejší svátek). Mezi záplavou akčních fláků není divu, že se romantická komedie drží tak silně. Film má šanci zdolat Hitche se 180 miliony, aby se stal druhým nejúspěšnějším romanťákem po Mojí tlusté řecké svatbě, která dala v roce 2002 nějakých 243 mega. Obrovská událost pro mladé i starší ženy nejenom asijského původu, která ukazuje, že romantické párty komedie jsou největší sázkou na jistotu.

Záříjové novinky byly spíš menšího rázu. Operation Finale o honu nacistického pohlavára Adolfa Eichmanna nebude kdovíjaká klasika, ale dobře zahrané drama s Benem Kingsleym a Oscarem Isaacem se může těšit z 6 milionů v 1818 kinech. Typický příklad dospělého filmu, který to má v novodobém "kina vs. Netflix" prostředí hodně těžké. Relativně levná produkce za 24 milionů bude potřebovat pořád dost ze zahraničí. 

Sony rozšířilo Searching s Johnem Cho do 1200 kin a drama, které se odehrává výhradně na obrazovce počítače, má taky 6 milionů. Před dvěma lety všichni jeli Twitter hashtag #starringJohnCho a můžeme doufat, že právě tihle lidé se tento víkend do kin dostavili. Jinak to ale mohlo být o trochu lepší, to si řekněme narovinu. Jenom Wonder Woman, Black Panther a další díly Šíleně bohatých Asiatů diverzitu v kinech nezachrání. Film ale určitě nebyl nijak drahý a solidní recenze z něj mohou udělat kultovní kousek.

Lionsgate jinak nasadila dva menší kousky. Ya Veremos je nejúspěšnější mexická produkce tohoto roku a latinská komunita v Americe se tak dočkala i nasazení v necelé čtyřstovce kin. Bude z toho 1,7 milion především pro Pantelion Films, které pravidelně produkují španělsky mluvené kousky s pravidelnými úspěchy. Pak tu ještě je Kin, sci-fi thriller o bratrech, kteří najdou mimozemskou zbraň. Ve filmu si střihli roli i Zoe Kravitz nebo James Franco, což by mohlo některé diváky nalákat. Zatím docela dobré 3 miliony z 2000 kin. 

Ant-Man & Wasp odstartovali minulý víkend v Číně a hned ten další je potkal propad 83 %. Film je tam tak na 108 milionech a aktuálně na 594 mega globálně. Než kompletně zmizí z kin, 600 stihne, ale pro Marvel to pořád bude nejmenší sequelová tržba MCU. Do Číny dorazila také Mission: Impossible - Fallout, která v říši středu odstartovala se 77 miliony, což je v zemi rekord série i Toma Cruise. Celosvětově už je snímek na 647 milionech.

Disney jinak tento víkend investoval do Úžasňákových 2, na Labor Day jim přihodil nějaká kina navíc, o které od premiéry přišli, a díky 2800 projekcím se tak animák konečně přehoupl v Americe přes 600 mega a globálně na 1,1 miliardy. Disney razí zajímavou strategii, kdy kvůli naprosté dominanci trhu nechává svoje jednotlivé filmy "požírat" jeden druhý. Jak Ant-Man 2, Úžasňákovi 2 i Kryštůfek Robin by vydělaly víc, ale premiéry tak blízko od sebe prostě způsobují kanibalizaci staršího snímku tím novějším. Jinak to nebude ani příští rok, kdy Avengers 4, Aladdin, Lví král a Toy Story 4 odstartují všichni v průběhu 10 týdnů.

Zdroj: Forbes

Galerie: 3

Box Office: Asiati stále šíleně bohatí | Fandíme filmu Box Office: Asiati stále šíleně bohatí | Fandíme filmu Box Office: Asiati stále šíleně bohatí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest