Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jeremy Renner pokračuje ve svém tažení nejvytíženějšího akčního herce současnosti.

Norský režisér Tommy Wirkola dosud nenatočil žádný film, který by stál za zmínku – jeho práce sklízí přinejlepším průměrné, spíš ale vyloženě negativní ohlasy. Nicméně než se na festivalech začal promítat Wirkolův Mrtvý sníh, podařilo se kolem snímku vytvořit čilý ruch, a tak se režisérovi v roce 2009 podařilo sejít s Adamem McKayem (režisér, producet) a nabídnout jeho společnosti Gary Sanchez Productions námět na snímek, ve kterém by dospělí Jeníček s Mařenkou stříleli brokovnicemi čarodějnice.  Wirkola dostal podle dostupných informací 60 milionů dolarů a 3D kamery a pustil se do díla.

Až potud všechno znělo tak trochu jako zvláštní vtip, nicméně pak se kolem projektu začala stahovat zajímavá jména. Scénář podle Wirkolova námětu napsal Dante Harper, který je zodpovědný například za chystané All You Need Is Kill, ale především také nerealizovanou filmovou adaptaci fascinujícího komiksu Černá díra, jež měl točit David Fincher. A ten by těžko spolupracoval s nějakým packalem. Také herecky je snímek poměrně nabitý. Mařenku si měla nejprve zahrát Noomi Rapace a nakonec se role ujala Gemma Arterton (Quantum o Solace, Souboj titánů). Úlohy Jeníčka se zhostí Jeremy Renner, kvůli kterému se také film o rok odsunul - ačkoliv je už dávno hotovo, rozhodli se distributoři premiéru odložit, aby naplno využili popularity, kterou Renner získá díky Avengers a Bourneově odkazu. Ve vedlejších rolích pak uvidíme Famke Janssen (Jean Grey z X-Menů, 96 hodin), Petera Stormara nebo Tarantinovu oblíbenkyni Zoë Bell.

Z tohohle úhlu pohledu najednou snímek budí podstatně větší důvěru a ještě důkladnější obrázek si můžete udělat z prvního traileru, který působí překvapivě zábavným dojmem. Jak upoutávka napovídá, čeká nás stylizované dobrodružství Jeníčka a Mařenky, kteří se po známém incidentu v perníkové chaloupce dali na dráhu lovců čarodějnic. Podle dosavadních zvěstí se snímek snaží o atmosféru podobnou žánrovým obojživelníkům, jako jsou Evil Dead 2 nebo Soumrak mrtvých. Gemma Arterton se dokonce nebála tvrdit, že má film v sobě „nádech Quentina Tarantina“.

Příběh filmu se bude odehrávat patnáct let po slavném nasedání na lopatu, kdy si ježibabobijecké duo najme starosta městečka Ausburg, v jehož blízkosti se v lesích usídlila zlá čarodějnice Muriel (Famke Janssen), která má v plánu na chystaném sabatu obětovat velké množství místních dětí. Duo se musí vypořádat také s lokálním nerudným šerifem (Stormare), který jim jejich práci v žádném případě neulehčí.

Jak sami můžete vidět v trailerech, přes pohádkové prostředí se můžeme těšit na brokovnice a kulomety, takže se můžete spolehnout, že se jedná o poctivé krvavé eRko. Objevily se sice nějaké spekulace o tom, že studio zvažuje i mládeži přístupný sestřih, ale nepotvrdily se. Premiéra je naplánována na 11. ledna 2013, u nás film uvidíme 28. února, na Slovensku se bude promítat od 17. ledna. A pozor, když bude mít film úspěch, tak Adam McKay prakticky počítá s tím, že z Jeníčka a Mařenky bude nová filmová série. Co vy na to? Přesvědčily vás ukázky? Nebo vás laciný námět a nezkušený režisér nechávají na pochybách?

 

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic - Trailer

 

Zdroje: Emileeid.com, Accidental Sexiness, Bloody Disgusting, Slashfilm, Collider, Deadline

Galerie: 6

Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic | Fandíme filmu Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic | Fandíme filmu Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic | Fandíme filmu Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic | Fandíme filmu Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic | Fandíme filmu Představujeme - Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest