Joss Whedon je pánem Marvelu

Joss Whedon je pánem Marvelu | Fandíme filmu
Režisér Avengers oficiálně přijal režisérský post Avengers 2 a spolupráci na několika další projektech. AKTUALIZOVÁNO: Kdy přesně film uvidíme?

AKTUALIZACE: V návaznosti na aktuální novinky MTV uvádí, že podle interního zdroje by Avengers 2 měli mít premiéru (poměrně dle očekávání) 1. května 2015

V Avengers jsme měli důvěru, ale to co se jim povedlo, nakonec předčilo všechna očekávání. Film přijali kritici, fanoušci i široká divácká veřejnost a „Mstitelům“ se dokonce povedlo urvat třetí příčku v žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob. Všem, kdo události malinko sledovali je ale jasné, že lví podíl měl na úspěchu filmu režisér a spoluscenárista Joss Whedon, talentovaný tvůrce, původem ze světa komiksů a televizních seriálů. Pokud chtěl Marvel úspěch Avengers zopakovat, všichni mu doporučovali, aby se Whedona držel jako klíště. Jenže Marvel je pověstný svojí spořivostí. Kromě Iron Mana ještě žádnou sérii u Marvelu nerežíroval jeden režisér dvakrát a to samé platí o scenáristech. V několika případech (Hulk, War Machine, Fandral) studio dokonce neváhalo vyměnit i hereckého představitele postavy. Sám Joss Whedon navíc dlouho říkal, že si není tak úplně jistý, zda chce znovu věnovat tolik času a energie do projektu, který vlastně ani není jeho vlastní.

Ke štěstí všech se obě strany nakonec dohodly a dopadlo to daleko lépe, než jsme čekali. Nejen, že je Joss Whedon režisérem i scenáristou Avengers 2 (zmínka o scénáři je další výtečná zpráva, vzhledem k tomu, že první Avengers musel Joss narychlo přepisovat po někom jiném a teď si všechno udělá hezky sám a beze spěchu), on navíc s Marvelem podepsal exkluzivní smlouvu o spolupráci, kdy až do roku 2015 nebude pracovat pro nikoho jiného, než pro Marvel! Co to kromě Avengers 2 zahrnuje? Tak zaprvé se Joss bude „kreativně podílet“ (tedy jako bezprostřední producent) na všech filmech, které Marvel do Avengers 2 vyprodukuje. Iron Man 3 už se točí, takže tam už to asi nestihne a podobně je na tom Thor 2, který se začne natáčet každou chvíli. Nejvíc by tak z Wheadonovy pomoci mohli těžit Captain America 2, Guardians of the Galaxy a Ant-Man. Přičemž už v minulosti Whedon dělal úpravy scénáře prvního Kapitána a natočil potitulkovou scénu prvního Thora, takže podobná "rádcovská" role pro něj není žádnou novinkou.

To ale pořád ještě není všechno. Whedon také bude dohlížet na chystaný seriál, který Marvel připraví ve spolupráci s televizní stanicí ABC (ta, stejně jako Marvel, patří Disneymu). Tentokrát ale nepůjde o žádný animák, nýbrž o hraný dramatický seriál, který by měl navíc zapadat do kánonu filmového Marvel Universe! Je sice nanejvýš pravděpodobné, že v seriálu nebude účinkovat žádný z hlavních herců z filmů (Maximálně můžeme doufat v cameo, popřípadě účast postav na úrovni Agenta Coulsona), ale seriál má mít podobnou atmosféru a dokreslovat svět Avengers. Marvel naznačil, že by se mohlo jednat o detektivní show a fanoušci už spekulují, že by seriál mohl pojednávat o vyšetřovalích případů, do kterých jsou zapletení jedinci s nadpřirozenými schopnostmi, popřípadě rovnou o příhodách agentů SHIELDu. Zároveň se také předpokládá, že seriál bude sloužit jako platforma pro představení méně známých komiksových postav, které by se v případě úspěchu mohly v budoucnu zapojit i do filmů. To jsou ale zatím jenom spekulace.

Zkrátka a dobře, Marvel Universe je po následující tři roky ve skvělých rukou a takzvaná „Druhá fáze“ má všechny předpoklady k tomu, aby byla ještě lepší, než ta první.

Zdroje: Variety, Slashfilm, Deadline, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest