Captain Marvel jako politická hrdinka

Captain Marvel jako politická hrdinka | Fandíme filmu
Brie Larson využila Captain Marvel k politické agitaci. Jude Law zůstává tajemný.

Brie Larson zveřejnila na svém profilu novou fotku z Captain Marvel. Nebylo to však jen tak. Fotografie (upravená ve Photoshopu) nabádala její followery, aby nezapomněli jít ke včerejším americkým volbám. Disney se většinou snaží zůstat v otázkách věcí veřejných maximálně neutrální, nicméně samotné popohánění k urnám asi nikoho neurazí, podobný příspěvek může připoutat k filmu pozornost a studio herečku najímalo s tím, že se ráda veřejně angažuje a snaží se jít příkladem. Tak tady to je.

Pak je tu rozhovor s Judem Law. Toho se Stephen Colbert ve svojí talk show zeptal, jestli tedy hraje ve filmu Mar-Vella z komiksů, nebo jak to vlastně je. Na to herec jenom odvětil, že nemůže vůbec odpovědět. Že Law bude hrát Mar-Vella se předpokládalo před natáčením filmu. Pak ale byl film dokončený, začala propagace a nikdo nám od té doby nechce říct, koho přesně hraje. Jisté je, že je velitelem vesmírné zásahové jednotky známé jako Starforce, která sídlí na kreejské planetě Hala. Také vnímá schopnosti Carol jako klíčový prostředek v boji za zájmy národa Kree.

Spekuluje se o tom, že se kolem něj dělá tolik tajností kvůli tomu, že je ve skutečnosti utajeným záporákem filmu. Jedna z teorií se kupříkladu domnívá, že by mohl být Yon-Rogg (nebo jím být alespoň inspirovaný) z komiksů – velitel armády Kree, který má za úkol dohlížet na pozemské dění. Stává se z něj jeden z největších nepřátel Captain Marvel a dlouho byl v sešitech nepřímo zodpovědný za to, že získala svoje síly. I u filmu se mezi fanoušky už nějakou dobu spekuluje o tom, zda náhodou nebude Judova postava zodpovědná za to, že se v Carol Danvers probudily její síly.

Pokud by ale ve filmu nebyl žádný Mar-Vell, kde by potom Carol vzala svoje jméno? V komiksech si začne říkat Captain Marvel právě z úcty ke svému mentorovi (po jeho smrti), kterému tak říkali lidé při jeho pobytu na Zemi. Ale kdo ví, třeba „Mar-Vell“ pojmenovali Carol Kreeové, když spolu s nimi žila na planetě Hela a sloužila ve Starforce. Zvlášť jestli jí ten veliký přístroj v traileru vymazal vzpomínky. PS: Připomínáme, že pokud jde o změny zajetých zvyklostí, nedávno se v komiksech měnilo to, jakým způsobem vůbec Carol získala svoje schopnosti.

Na závěr je tu ještě pohled na legovou verzi záporáka Talose:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skrull leader #captainmarvel #lego #marvel #kree

Příspěvek sdílený Brayden Nelson (NinjaWhip) (@ninjawhip),

Příběh pojednává o tom, jak se z Carol Danvers stala jedna nejmocnějších hrdinek ve vesmíru, když se Země ocitla uprostřed galaktické války mezi dvěma mimozemskými národy. Děj je zasazený do 90. let minulého století, období, které jsme dosud v Marvel Cinematic Universe pořádně nezažili.

Scénář napsaly Nicole Perlman, Meg LeFauve a Geneva Robertson-Dworet, hlavní roli hraje Brie Larson, dále se objeví Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Gemma Chan, Clark Gregg, Lee Pace, Djimon Hounsou, Algenis Perez Soto, Rune Temto, McKenna Grace a Lashana Lynch. Děj filmu bude zasazený do 90. let minulého století a budou v něm figurovat mimozemští Skrullové. Premiéra je stanovená na 8. 3. 2019.

Zdroje: Brie Larson,

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest