Sousedská hlídka: Veletrh trailerů

Sousedská hlídka: Veletrh trailerů | Fandíme filmu
Máme pro vás hromadu upoutávek na chystanou komedii narvanou hvězdami. Ale bude snímek stát za to?

Hvězdných "dream teamů" není na filmovém plátně nikdy dost, přičemž letos jsme již mohli vidět jeden comicsový (Avengers) a čeká nás jeden akční (Expendables 2). Třetím do počtu by se měl stát předpokládaný komediální hit The Watch (Sousedská hlídka), kde v boji s mimozemšťany na předměstí spojí síly Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill a Richard Ayoade (Moss ze seriál The IT Crowd).

Americká komedie vypráví o partičce rodinným životem znuděných kamarádů, kteří se pro vlastní rozptýlení rozhodnou založit sousedskou hlídku, jež má blízké okolí ochránit před nebezpečnými živly všeho druhu. Ani ve snu by je nenapadlo, že si to do jejich poklidného okolí namíří přímo z vesmíru skuteční emzáci, se kterými se naši hrdinové pořádně zapotí. Na první pohled to vypadá jako nezáživný a neoriginální mix Paula, Mužů v černém a francouzské klasiky Četník a mimozemšťané, což se dle prvních reakcí ze zámoří skutečně potvrdilo. Na kvalitní podívanou s řadou humorných a duchaplných situací můžeme asi zapomenout. Příliš optimismu nevzbuzují ani výjimečně zdrcující recenze zámořských kritiků, kteří snímek totálně rozcupovali (na RottenTomatoes je momentálně pouhých 15 pozitivních recenzí z 97).

Není proto překvapením, že se o prvním víkendu na The Watch příliš nechodilo. A není to pouze následek špatných kritik a drtivé konkurence, kterou představoval především Nolanův megahit Temný rytíř povstal. Na vině je i mizerná propagace, jež skvěle ilustrují velmi průměrné trailery, plné divně se tvářícího Vaughna, přitroublých výrazů Jonaha Hilla a zoufale nevtipných replik Bena Stillera. Opět se potvrzuje neustále omílaná pravda, že k diváckému a kasovnímu úspěchu nestačí pouze hromada slavných jmen na plakátu, ale je třeba přibalit tvůrčí kvalitu a obstojný scénář – za tento poděkujme trojlístku Jared Stern, Seth Rogen a Evan Goldberg. Režisér Akiva Schaffer si zřejmě připíše na konto totální debakl, jelikož snímek utržil o prvním promítacím víkendu jen slaboučkých 13 milionů, což je při rozpočtu téměř 70 milionů zoufale málo.

Český distributor hodlá Sousedskou hlídku vypustit až 11. října, avšak po fiasku ve Spojených státech si to možná ještě rozmyslí. Pokud jste fanoušky zmíněných komediantů a s negativními recenzemi si nelámete hlavu, můžete možné kvality posoudit prozatím skrze zmíněné trailery nebo si pustit rozhovory s hlavními protagonisty:

 

Sousedská hlídka: Hromada trailerů

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest