Box Office: Předvečer svátku Všech svatých

Box Office: Předvečer svátku Všech svatých | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Čtyřicet let jsme čekali na to, až Strodovic rodinka nabije brokovnice a přepíše dějiny slasherů.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Všichni jsme to čekali, bylo jen otázkou kolik. Pokračovaní slasheru všech slasherů, Halloween, utržilo při debutovém víkendu bombastických 77,5 milionů dolarů. Film, který je kanonickým pokračováním originálu a ignoruje všechny dosavadní filmy, si i všechna pokračování podal jedním šmahem nože. Jamie Lee Curtis a její rodina tentokrát nejsou obětmi a celý tenhle koncept tak celosvětově dokázal debutovat s 92 miliony. Během jednoho víkendu tak překonal 80 konečných milionů remaku Roba Zombieho z roku 2007.

Nebýt Venoma před čtrnácti dny, šlo by o nejúspěšnější premiéru října. Takhle je to jen druhá příčka. Mike Myers byl vždycky králem slasherů a s tímhle debutem je hodně napřed před jinými kousky žánru. Třeba takový Scream 2 s 33 miliony v roce 1997 bychom i po započtení inflace dostali na pouhých 65 mega. Pro Blumhouse jde o jejich nejlepší start doposud, příčku doteď drželo Paranormal Activity 3 s 52,5 miliony. 

Film je v rámci eRkových hororů téměř bez konkurence. Jediný blízký film je To, které taky hrálo na nostalgickou notu amerických diváků. Jenom v rámci mládeži nepřístupných filmů jsme mezi 300 (70 milionů) a Umučení Krista (88 milionů, ale během prodlouženého víkendu), Logana (88 milionů během klasického víkendu), To (123 milionů) a pak Deadpoolem 2 (128 milionů). Dá se očekávat, že většina poptávky byla pořešená, takže film možná spadne příští týden trochu ostřeji. Nejde přeci jenom o něco typu To, kam rodiče mohli vzít odvážnější děti ve druhém týdnu na opáčko. Přesto je tu možnost dát jen z Ameriky 140 milionů. Znamená to mimo jiné i velké naděje pro reboot Terminátora s Lindou Hamilton. Možná by se mohlo začít uvažovat i o čistém Vetřelcovi se Sigourney. 

Málo filmů se chtělo postavit Halloweenu čelem a tak se hrálo spíš limitovaně. Foxové alespoň konečně rozšířili The Hate U Give do 2300 kin. Leckdo by řekl, že jde o BlackLivesMatter: The Movie, ale je to podle kritiků prý skvěle zahrané a natočené. Po právu tak film dostal solidních 7,5 milionů a má už nasbíráno 10 mega. Foxové a AMC mimo jiné pouští film v chudších čtvrtích zadarmo. 

Další kapitola »

Halloween

31.08.2007 | USA
Horor
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Předvečer svátku Všech svatých | Fandíme filmu Box Office: Předvečer svátku Všech svatých | Fandíme filmu Box Office: Předvečer svátku Všech svatých | Fandíme filmu Box Office: Předvečer svátku Všech svatých | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest