Box Office: Čarodějovy hodiny odbily novou sérii

Box Office: Čarodějovy hodiny odbily novou sérii | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Nudné září zachraňuje béčkař Eli Roth s adaptací strašidelné pohádky. 

Překvapením víkendu je rodinný horor Čarodějovy hodiny a doposud nejlepší film béčkového režiséra Eliho Rotha. Universalu víkendový debut vynesl 27 milionů a není to jiná tržba než měly žánrově příbuzné Husí kůže (též s Jackem Blackem) a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s 24 a 28 miliony dolary. Jenže zatímco Burtonův Sirotčinec stál 110 mega a Husí kůže 58 milionů, Rothovi stačilo pro Blacka a Cate Blanchett jen 40 milionů. Knižní předloha má dalších 11 pokračování, takže tu Universal má možná hezkou novou sérii. Na mezinárodních trzích to zatím dělá 3 miliony.

Jaká série se rozhodně nerozjede je ta s Predátorem. Nový kousek od Shanea Blacka se propadl ve druhém víkendu u brutálních 65 % a utržil 8,7 milionů. Po deseti dnech tak má jen 40 mega od hardcore fandů. Ostatní diváky starý ufoun vůbec nezajímá a Foxové tu tak utopili přinejlepším 88 milionů. Navíc se na film bude vzpomínat jako na ten, kde měl hrát pedofil, ale nikomu se to neřeklo. Celosvětově zatím utrženo miniaturních 94 milionů.

Minulý víkend se předpovídala solidní výdrž pro Nebezpečnou laskavost a taky se tak stalo. Další film pro ženskou cílovku nebude sice tak šílený jako Šíleně bohatí Asiati (aktuálně 215 mega globálně), ale propad 35 % a 10,4 milionů ve druhém víkendu může dělat všem zúčastněným radost. Zatím 32,5 milionů s výhledem na 60 mega, mezinárodní trhy zatím přihodily dalších 10 milionů. Sestra se taky pořád drží výtečně. Naštvaná jeptiška má ve třetím víkendu 10 milionů a po 17 dnech překonala v Americe stovku. Globálně jsme na 292 milionech. White Boy Rick s Matthewem McConaugheym má ve druhém víkendu 5 milionů a prozatím jen 17 milionů elkem. S rozpočtem 30 mega jsou zahraniční tržby naprosto klíčové. 

A abychom nezapomněli, známý dokumentarista Michael Moore nasadil do 1700 kin svůj čerstvý kousek Fahrenheit 11/9 o Trumpovi a vodní krizi v jeho rodném Flintu. Málokdy se dokumentární filmy podívají do takhle širokého nasazení, pokud nejde o Justina Biebera, Michaela Jacksona nebo přírodovědecké kousky od Disneyho. Není tak divu, že Michael Moore absolutně pohořel jen se 3 miliony. Takže stejně jako pravicové Death of a Nation s Pavlem Křížem vydané před pár týdny, nebude ani levicový Fahrenheit dokumentem, který by někomu změnil názor. Takové časy jsou už asi dávno pryč.

Zdroj: Forbes

Predátor

11.06.1987 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Čarodějovy hodiny odbily novou sérii | Fandíme filmu Box Office: Čarodějovy hodiny odbily novou sérii | Fandíme filmu Box Office: Čarodějovy hodiny odbily novou sérii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest