Shadow Of The Colossus: Chystá se adaptace slavné videohry

Shadow Of The Colossus: Chystá se adaptace slavné videohry | Fandíme filmu
Josh Trank, režisér vydařené Kroniky, připravuje pro Sony adaptaci úspěšné videohry. A co nového víme o Kronice 2?

Z Joshe Tranka se po úspěchu jeho Kroniky stal jeden z nejvyhledávanějších režisérů současnosti. Krom toho, že se podílí na přípravě Kroniky 2, by ho v budoucnu měli čekat Fantastická čtyřka, Venom a komiksovka Red State. Bůh ví, který projekt nakonec ale dostane přednost, protože teď Trank ještě ke všemu podepsal smlouvu se Sony, pro které má natočit adaptaci videohry Shadow Of The Colossus.

SOTC je populární hra pro Playstation 2, která je často používána jako argument v diskusi, zda jsou videohry umění. Krom vynikajícího audiovizuálního pojetí hra nabízela především osobitý koncept, kdy hrdina projíždí na koni ztichlou krajinou a pátrá po obřích monstrech (kolosech), se kterými se musí utkat, aby mu prohnaný démon oživil jeho zesnulou dívku. Navzdory popularitě SOTC si ale nejsem příliš jistý, nakolik je hra známá i mimo hráčskou obec (schválně dejte v diskusi vědět, zda jste o titulu někdy slyšeli), což by mohl být trochu problém, protože Sony bude potřebovat film prodat co nejširšímu spektru diváků, pokud se má náročná triková podívaná, plná obřích digitálních monster vyplatit. Marketing se tak nejspíš bude soustředit především na propagaci soubojů s obřími monstry, což by ale po nedávném neúspěchu Hněvu titánů nemuselo na diváky příliš zabírat.

Rozhodně bychom se ale neměli bát, že by Trank snímek zredukoval na tupou řež s příšerami. V Kronice prokázal, že k vizuální podívané dokáže přiložit i nějaký ten myšlenkový základ a navíc je Shadow Of The Colossus jeho oblíbená hra a o režii její adaptace sám aktivně usiloval. Filmovou adaptaci SOTC Sony vyvíjí už od roku 2009, pod dohledem producenta Kevina Mishera (Veřejní nepřátelé, Sněhurka, chystaný remake Carrie). Jeden scénář k filmu napsal už Justin Marks, o ten ale naštěstí Trank nemá zájem, protože Marks má zatím na kontě zatím jenom naprostou blbost Street Fighter: Legenda o Chun-Li.

(následují spoilery pro snímek Kronika!)

Co se Trankových dalších projektů týče, tak nějaké novinky máme pouze o Kronice 2, na kterou možná Josh bude dohlížet pouze jako producent. U série ovšem zůstává scenárista Max Landis, který nedávném interview uvedl, že jedničku vnímá jako příběh o prvním superhrdinovi: Andrew byl tak dlouho pošťuchovaný osudem, až mu ruply nervy a začal být nebezpečný. Mattovi nezbylo nic jiného, než se mu postavit, ochránit nevinné, stát se hrdinou. Dvojka bude o první superpadouchovi. O člověku, který vědomě a plánovitě použije své schopnosti k páchání zla. A Matt si prý projde pořádným peklem. Landis ale o druhém díle zmínil ještě jednu zajímavou informaci. Film, který jsme viděli, sestřih zvaný Kronika, bude v pokračování reálně existovat a bude mít určitou roli. A veřejnost bude obecně o událostech ze Seattlu vědět. Šílených videí na youtube a ve zprávách totiž bylo příliš mnoho, než aby incident bylo vůbec možné ututlat (pokud by o to někdo měl zájem). Landis zkrátka působí dojmem, že má o dvojce poměrně jasnou představu, tak snad to i bez Trankovy režie bude stejně originální podívaná, jakou byla jednička.

Zdroje: Deadline, Tbreak

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest