Nové Spy Kids se na nás chystají ve 4D

Nové Spy Kids se na nás chystají ve 4D | Fandíme filmu
Co to Robert Rodriguez zase zamýšlí?

Robert Rodriguez je takový režisér dvou tváří, neboť za svou kariéru střídá dva druhy filmů - nekompromisní akční nářezy se spoustou krve a produkci pro nejmenší diváky. V jeho filmografii tak můžeme vedle sebe najít takové Sin City a Dobrodružství Žraločáka a Lávovky. Právě po tomto prachmizerném snímku už to vypadalo, že se Rodriguez na filmy pro děti vykašle, jenže zmýlená neplatí. Před dvěma lety totiž vrhnul do kin svoje Prcky, letos na podzim pak chystá návrat Spy Kids. Po oznámení příprav čtyřky se všichni podivovali, jak Rodriguez vyřeší skutečnost, že hlavní hrdinové už ze svých dětských rolí vyrostli. Mexičan se však s ničím nepáral a ústřední dětské postavy jednoduše přeobsadil (nyní je hrají Mason Cook a Rowan Blanchard), jejich matku pak ztvární další nová tvář - Jessica Alba. V roli záporáka Timekeepera uvidíme Jeremyho Pivena. Co se starých dětských tváří týče, ty budou ve čtvrtých Spy Kids plnit spíše vedlejší úlohu mentorů. Z dalších navrátilců z původní série pak můžeme jmenovat např. Antonia Banderase nebo Dannyho Treja.

Jak celý film vypadá v pohybu, můžete posoudit v traileru níže. Nové Spy Kids se v ničem moc neliší od původní trilogie - opět hýří křiklavými barvami, opět jsou extrémně infantilní a opět se v nich známé herecké tváře všelijak pitvoří. Asi nejzajímavější tak je závěrečný titulek s názvem filmu - Spy Kids 4D. Doteď jsme moc netušili, co Rodriguez tou čtyřkou (kromě čísla pokračování) vlastně myslí, až nyní režisér konečně osvětlil co má za lubem. Kromě trojrozměrného filmu totiž hodlá přidat i rozměr čtvrtý, a to ve formě vůně (nebo zápachu, doplňte si podle svého gusta). Vedle 3D brýlí tak diváci u vchodu kinosálu dostanou speciální kartu vybavenou osmi různými vůněmi. Jakmile pak divák na kartě poškrábe prstem daný prostor, začne se uvolňovat patřičná vůně doplňující dění na plátně.

S tímto jevem se nesetkáváme poprvé (podobné experimentování probíhalo dokonce už na začátku 20. století), Rodriguez je však na celou záležitost náležitě pyšný a slibuje, že rodiny s dětmi se z ní doslova zblázní. Důvodem toho bude možná také fakt, že kina si za tento výdobytek nebudou účtovat další přirážky jako je tomu u 3D. Rodriguez závěrem dodal, že aromatických karet se diváci dočkají i u klasických dvourozměrných projekcí a nebudou tak o nic ochuzeni. Těžko říct, jestli se této vymoženosti dostane i u nás, na druhou stranu, asi jen malé procento čtenářů zavítá na Spy Kids 4D: Stroj času přímo do kina. Novinka Roberta Rodrigueze má premiéru 6. října.

Spy Kids 4D: Stroj času - Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest