Venom byl pro trikaře výzvou pro svou mnohotvárnost

Venom byl pro trikaře výzvou pro svou mnohotvárnost | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Navíc se objevil nový plakát s ústředními postavami a vlastním symbiontem.

Už začátkem příštího měsíce pohltí diváky v kinosálech Venom, který nás v poslední době zahltil plakáty, které doplnil jeden zbrusu nový. Najdete ho v galerii. Pojďme se ale podívat na to, co o postavě prozradil Paul J. Franklin, tvůrce vizuálních efektů, který v minulosti spolupracoval třeba také s režisérem Christopherem Nolanem na jeho trilogii Temného  rytířeInterstellaruPočátku a jiných velkofilmech. Podle něj ve Venomovi uvidíme, jak se na Zemi černý symbiont dostane, jak přijde do styku s Eddiem Brockem a nakonec i to, jak z jejich spojení vznikne Venom, kterého všichni známe z komiksů. Takže je to v podstatě takový klasický origin story, jako jsme u většiny úvodních komiksových filmů zvyklí. 

Franklin pokračuje slovy, že velký rozdíl mezi Venomem a ostatními superhrdiny spočívá v tom, že se v postavě přou dvě osobnosti. Nejpřesnějším příměrem budiž Jekyll a Hyde. Eddie i symbiont jsou povahově zcela odlišní, tudíž mezi nimi probíhá neustálý dialog a představitel hlavního hrdiny Tom Hardy vyjadřuje obě tyto rozdílné části, což dává postavě zajímavou odlišnost, a nabízí myšlenku, že má smysl diskutovat, vždy je možná změna, konflikt mezi dvěma úhly pohledu, ale nakonec i vzájemná spolupráce, díky čemuž se obě strany stávají silnějšími než dřív.

Protože Venom vychází z komiksové předlohy, máme spoustu vizuálních předobrazů, kterých se můžeme chytit. Je nicméně opravdu zajímavé, že oproti jiným komiksovým postavám jej každý výtvarník podává výrazně odlišně. Poněvadž je Venom amorfní symbiont, konstantně se mění. Je to stvoření mimozemského původu slimákovitého tvaru, které se dostane do těla hostitele, převezme nad ním kontrolu a přemění ho do velkého svalnatého stvoření s černým povrchem. Může vrhat chapadla, dělat štíty, sítě a všemožné další zajímavé tvary, které si může po celou dobu utvořit z vlastní kůže, takže nikdy neudělá tu samou věc dvakrát, snaží se něco vymyslet, následně to proměnit v realitu a to je opravdu zajímavá výzva," uvedl na závěr Franklin.

Na závěr jeden featurette:

Jedna z nejsložitějších, nejzáhadnějších a nejdrsnějších postav přichází na velká plátna. Na Oscara nominovaný Tom Hardy je smrtící ochránce Venom. Dále hrají Michelle Williams, Riz Ahmed, Jenny Slate a Woody Harrelson. Režíruje Ruben Fleischer, podle scénáře Jeffa Pinknera a Scotta Rosenberga. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 4.10. 2018.

Zdroj: IGN

Venom

05.10.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Venom byl pro trikaře výzvou pro svou mnohotvárnost | Fandíme filmu Venom byl pro trikaře výzvou pro svou mnohotvárnost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest