Box Office: Asijská filmová revoluce

Box Office: Asijská filmová revoluce | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Diváci poctivě podporují talentované asijské herce, jinak je to ale propadák za propadákem. 

Americkým kinům stále dominují Šíleně bohatí Asiati a když říkáme, že dominují, tak tím myslíme fakt, že film spadl o neuvěřitelných 6 % a utržil dalších 25 milionů dolarů. Je pravda, že film dostal necelou dvoustovku kin navíc, ale i tak jde o jeden z nejlepších propadů u filmu hrajícího se ve více než 3000 kinech. Navíc žádný sváteční boost, prostě čistá poptávka. Chudáci diváci, kteří si mysleli, že se vyhnou natřískaným kinům o premiéře, protože fandové očividně šli podruhé. Třicetimilionový film má po 12 dnech nasazení 77 milionů dolarů a čeká se, že možná dá z Ameriky i 170 mega, čímž se zařadí mezi nejúspěšnější romantické komedie všech dob. 

Když jsme u asijských herců, John Cho si zahrál v jednom z nejlepších filmů tohoto roku. Drama Searching o otci, který hledá svoji náctiletou dceru, se odehrává pouze na obrazovce počítače a vypadá to, že tvůrci konečně dokázali naplno využít potenciál, který nastartoval Unfriended. Film dal z devíti kin 360 000 dolarů a příští týden jde do širokého nasazení. První čistě asijský rom-com trhá rekordy, tak snad diváci podpoří i první americký thriller s asijským hercem v hlavní roli. 

Ostatní novinky jinak tento týden dost zkrachovaly. Nejvíce to asi zabolí The Happytime Murders, srdcový projekt Briana Hensona, syna legendárního loutkaře. Noirová detektivka s Melissou McCarthy a muppetem Philem stála 40 milionů a s debutem 10 milionů půjde o Mellisy nejhorší otvírák + propadák, který stěží dá z Ameriky třicítku. Není to ani čistá detektivka, ani komedie, kritici film zazdili, jdeme dál.

Špatně dopadl i distributor Global Road, který zřejmě každým dnem zkrachuje. Není se čemu divit, když posílá do kin takové "hity" jako Půlnoční láska, Show Dogs a teď A.X.L. o robotickém hafanovi. Utržilo se jen 2,3 milionu. Distributor Bleecker Street asi jen tak nezkrachuje, ale filmem jako remake Papillona (Motýlka) s Ramim Malekem a Charliem Hunnamem si opravdu nepomůže. Kdo že tohle chtěl? Očividně nikdo. Z pětistovky kin totiž jen trapný 1 milion dolarů.

Meg: Monstrum z hlubin je pro Warnery velkým letním hitem. Film už dal z Ameriky 100 milionů a pro Jasona Stathama jde o první sólové kilo jeho kariéry. Tento víkend 13 milionů z USA, 33 milionů ze zámoří a globálně 409 mega. Jenom z Číny padlo 143 milionů. Film mimochodem utržil víc než Solo nebo Mamma Mia! Here We Go Again. Na koho nestačí je Mission: Impossible - Fallout se 194 miliony z Ameriky a 538 mega globálně. 

Kryštůfek Robin překonal celosvětově 100 milionů, v Americe má 78 mega a vzhledem k tomu, že rodiče nebudou mít až do září moc možností na co zajít, 90+ milionů z Ameriky je potenciálně možných. Disney jinak odstartoval v Číně Ant-Mana a Wasp s 68 miliony. O milion méně než Spider-Man: Homecoming, který tam nakonec utržil 116 milionů. Něco podobného posune Ant-Mana 2 nad 600 milionů globálně, zatím ale sedí na 544 mega, jenom z Ameriky má 211 milionů.

Mile 22 má ve druhém víkendu 6 milionů, což znamená pro Wahlberga a Berga 25 mega po deseti dnech promítání. Docela oukej, ale mezinárodní tržby budou klíčové. Ještě více na zahraniční tržby spoléhá Alfa, prehistorický spektákl má ve druhém týdnu jen 5,6 milionů a dvacítku souhrnně. Stálo to 50 mega, takže je potřeba někde začít shánět zbytek. BlacKkKlansman už je na 40 milionech celosvětově, zatímco Slender Man se musí zatím spokojit s 25 miliony z Ameriky.

Zdroj: Forbes

Galerie: 4

Box Office: Asijská filmová revoluce | Fandíme filmu Box Office: Asijská filmová revoluce | Fandíme filmu Box Office: Asijská filmová revoluce | Fandíme filmu Box Office: Asijská filmová revoluce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest