2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot

2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisér Kultu hákového kříže chce místo živého herce využít robota.

Ve filmech hrají vedle profesionálních herců také amatéři, děti či zvířata. Slyšeli jsme o filmech, kde si můžete vybrat vlastní příběh, Slýcháme výhrůžky, že scénáře budou psát umělé inteligence, popřípadě že herce nahradí digitální postavy. Tohle je ale trošku jiná liga.

Režisér Tony Kaye (Kult hákového kříže) chystá film, ve kterém chce do hlavní role obsadit robota. A tím nemyslíme lidským operátorem ovládanou loutku, ale skutečně stroj s umělou inteligencí. Ten bude trénovaný v hereckých technikách a následně dostane hlavní roli ve snímku 2nd Born, což je pokračování snímku 1st Born, nezávislé komedi od Aliho Atshaniho, s Valem Kilmerem, Toom Berengerem, Gregem Grunbergem, Williamem Baldwinem, Denise Richards a Robertem Knepperem.

O projektu nemáme žádné bližší informace. Není jisté, zda má robot vyvolávat dojem, že je jedním z reálných charakterů. Nevíme, zda má imitovat člověka a nebo se přiznaně chovat jako robot. Nevíme, zda má podat nějaký specifický výkon, anebo se jedná o experimentální snímek, který bude vystavěný kolem toho, jaký výkon bude robot vůbe schopný podat. Tvůrci se také rozhodli využít fyzického robota, místo toho, aby stejným způsobem pouze nastavili umělou inteligenci v počítači a do záběrů ji zasadili jako počítačem animovanou postavu. Tvůrci také údajně budou usilovat o to, aby robota uznal americký herecký cech.

Opravdu jsme zvědaví, jestli 2nd Born skutečně vznikne, určitě by mohlo jít přinejmenším o zajímavý experiment. Otázkou prozatím zůstává také to, proč by měl být snímek pokračováním filmu od jiných tvůrců, který navíc ještě ani nebyl zveřejněný. Několik z herců 1st Born by se mělo v pokračování vrátit.

1st Born pojednává o manželích s odlišným kulturním původem, kteří procházejí komplikovaným těhotenstvím. Rodina musí právě kvůli miminku zkusit najít společnou řeč.

Titulní obrázek je z filmu A.I. Umělá inteligence. V galerii najdete fotky z 1st Born.

Zdroj: Deadline

Galerie: 6

2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot | Fandíme filmu 2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot | Fandíme filmu 2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot | Fandíme filmu 2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot | Fandíme filmu 2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot | Fandíme filmu 2nd Born: Hlavní roli ve filmu má hrát skutečný robot | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest