Ant-Man: Malej, ale šikovnej

Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Po letech spekulací Marvel konečně potvrdil, že Edgar Wright s definitivní platností natočí origin jednoho ze zakládajících Avengerů.

O filmovém Ant-Manovi se poprvé začalo uvažovat v roce 2004, když Marvel začal plánovat první projekty pro zamýšlené Marvel Studios. Jak ukázala historie, Ant-Mana předběhli jeho podstatně slavnější kolegové, ale i tak aktivní vývoj „Mravenčího muže“ začal už v roce 2006, kdy Edgar Wright a Joe Cornish začali psát první verzi scénáře. Následně duo scénář několikrát přepisovalo a v jednu chvíli se dokonce uvažovalo, že by se Ant-Man objevil v Avengers (nahradil ho Hawkeye). Vývoj trval dlouhou dobu především proto, že Marvel měl vždy větší důvěru v jiné hrdiny, a tak byl Ant-Man věčně odkládán, díky čemuž alespoň měli scenáristé možnost své dílo neustále vylepšovat.

Teprve letos na jaře bylo definitivně rozhodnuto, že Edgar Wright přichystá krátký test, na základě kterého se studio rozhodne, jestli je vůbec možné natočit zajímavý film s hrdinou, který se zmenšuje. Testovací stopáž byla úspěšná, jak ostatně potvrdili návštěvníci letošního Comic-Conu, kde bylo video prezentováno fanouškům. Právě na Comic-Conu bylo také definitivně ohlášeno, že Ant-Man opravdu vznikne, přičemž první klapka padne po tom, co Edgar Wright dokončí snímek The World’s End, který začne natáčet koncem letošního roku. Zatím není jisté, kdy bychom mohli Ant-Mana vidět, ale Louis D’Esposito, spoluředitel Marvel Studios, uvedl, že by se poprvé mohlo stát, že během jednoho roku studio neuvede dva, ale hned tři filmy.

Reálně by datum uvedení pasovalo spíš na rok 2014, ale D’Esposito zdůrazňoval, že Edgar Wright pracuje rychle a navíc se nedávno objevila nepodložená spekulace o tom, že by Wright mohl natočit potitulkovou scénu Iron Mana 3, kde by se Ant-Man poprvé objevil. V tom případě by určitě bylo záhodno přijít s Ant-Manem co nejdřív. Docela stačí, že fanoušci musí čekat na Thanose.

 

 

Kdo je vlastně Ant-Man?

Ant-Man je jeden ze zakládajících členů Avengers. Pod maskou se ukrývá doktor Henry Pym, který vymyslí chemickou formuli, která člověku umožňuje měnit jeho velikost. Kromě zmenšování a zvětšování dokáže Pym pomocí speciální helmy také ovládat mravence. Později se Pym prezentoval jako Giant Man, ale i pod dalšími superhrdinskými identitami a roli Ant-Mana převzal zlodějíček Scott Lang, který Ant-Manův kostým nejprve ukradl, aby pomohl svojí dceři, a později se stal regulérním hrdinou.

Edgar Wright už dlouho prohlašuje, že ve své adaptaci by chtěl skákat v čase mezi oběma hrdiny, ale dál víme už jenom to, že by film měl mísit komediální prvky s klasicky velkolepou akční podívanou, tak jak ji známe z ostatních filmů od Marvelu. Podle dřívějšího Wrightova vyjádření by Ant-Man neměl patřit do stejného světa jako Avengers, ale to se samozřejmě mohlo během dlouhého vývoje změnit (viz spekulace o potitulkové scéně Iron Mana 3 výše).

Testovací stopáž promítaná na Comic-Conu pak předvedla jednu akční scénu, v níž Ant-Man běží chodbou proti dvěma agentům, kteří jako by ho neviděli. Následně kamera poodskočí a diváci konečně vidí, že je Ant-Man tak maličký, že ho nepřátelé vidět nemohou. Teprve když je těsně u nich, tak narůstá do normální velikosti, ale tím kejkle nekončí. Během souboje velikost ještě několikrát změní, aby se mohl vyhnout úderu, vyběhnout nepříteli po zbrani a nakopat mu ve slow-motion nos.

Ti, co stopáž viděli, se shodují na tom, že teď si konečně dovedou představit, že i hrdina mravenčí velikosti může být zatraceně cool. Wright používá svůj tradiční efektní styl natáčení (připomínáme, že Edgar Wright natočil Shawn of the Dead, Hot Fuzz a Scotta Pilgrima) a Ant-Manův kostým působí veskrze praktickým dojmem – jde o jakýsi exoskelet s tradičním respirátorem, který si můžete prohlédnout dole v galerii. Nicméně pozor, jediným oficiálním obrázkem je logo, vše ostatní jsou obrázky z komiksů! Jakmile se dozvíme o Ant-Manovi něco víc, budeme vás okamžitě informovat. Zatím si přečtěte třeba podrobnosti o chystaných Guardians of the Galaxy nebo čerstvě odhalené podrobnosti o Kapitánu Amerikovi 2.

Zdroje: Slashfilm, Collider, Wikipedia, Screen Crush

Galerie: 9

Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu Ant-Man: Malej, ale šikovnej | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest