Shazam!: O co hrdina bude usilovat

Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Objeví se ve filmu Superman? A proč Shazam! nosí v různých záběrech různé boty?

Jsou tu novinky ze světa Shazama! Novinka první: Hudbu složí Benjamin Wallfisch. Ten skládal hudbu i pro předchozí filmy Davida F. Sandberga, Zhasni a zemřeš a Annabelle: Zrození. Krom toho skládat také pro To nebo Blade Runnera 2049. Ale jdeme na další zajímavosti.

Kdo je filmový Shazam!, to víme. Mladý hrdina Billy Batson získá od prastarého čaroděje nadlidské síly a po vyřknutí zaklínadla se proměňuje v dospěle vyhlížejícího nadčlověka, se supermanovskými schopnostmi. Ale o co vlastně bude Billy ve filmu usilovat? Jednou z velkých motivací je pro něj podle režiséra Davida F. Sandberga jeho matka. Billy je v pěstounské péči, ale jeho biologická matka je pořád někde tam venku. Billy se také snaží najít rodinu obecně, takže tématem jistě bude touha zapadnout. A jakmile získá nadlidské síly, tak se snaží zjistit, jak přesně fungují a jak s nimi naložit. K tomu mu pomáhá jeho kamarád Freddie (Jack Dylan Grazer), který je posedlý superhrdiny, všechny dosavadní DC hrdiny dobře zná a vlastně je pro film největším pojítkem se zbytkem filmového světa DC.

Když už je řeč o zbytku DC, jeden čas se zdálo, že by se ve filmu mohl objevit Superman. Teď Mark Hughes z Forbesu tvrdí, že v tuhle chvíli Supermanovo cameo v plánu není a obecně v daný moment neexistují žádné další plány se Supermanovou budoucností jako takovou. Nedávno jsme se dozvěděli, že momentálně má u DC nejspíš přednost Supergirl, která by pro Supermana do budoucna měla vytvořit „novou šablonu“.

Pokud jde o Supergirl, tak v době uvedení Muže z oceli fanoušci spekulovali o tom, zda Supergirl vylezla z otevřené kapsle, kterou můžeme ve filmu vidět ve scéně z kryptonské lodi. Teď režisér filmu Zack Snyder na sociální síti Vero napsal, že otevřená kapsle byla „něco víc“. Ale to je samozřejmě jen taková zpestřující perlička, Snyderovy plány jsou v současnosti pasé, po jeho odchodu jde studio novým směrem.

Na úplný závěr přidáváme ještě jednu perličku. Pozorní fanoušci si všimli, že má Shazam! jiné boty v traileru a na první fotce. Režisér David F. Sadnberg vysvětlil, že fotka vznikla při prvním dni natáčení, kdy měl na sobě herec Zachary Levi původně navržené boty. S těmi však byly nějaké potíže, a tak štáb nehal vyrobit nové a záběr na nohy se následně v dané scéně dodatečně přetočil.

Každý z nás má v sobě superhrdinu, chce to jen trochu magie, aby se dostal ven. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zakřičet jedno slovo - SHAZAM - aby se ze čtrnáctiletého kluka stal dospělý superhrdina Shazam (Zachary Levi). V srdci stále dítětem dělá Shazam přesně to, co by dělal každý puberťák se superschopnostmi - užívá si je a baví se s nimi! Umí létat? Má rentgenový zrak? Dokáže střílet z rukou blesky? Může uniknout testu z občanské výchovy? Shazam zkouší limity svých schopností s radostnou nedbalostí dítěte. Své schopnosti však bude muset rychle ovládnout, aby byl schopný čelit silám zla ovládaným Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong).

Dále hrají Jack Dylan Grazer, Faithe Herman, Ian Chen, Jovan Armand Cooper Andrews. Režíruje David F. Sandberg, scénář napsal Darren Lemke, datum premiéry v Česku a na Slovensku je stanovené na 4. 4. 2019.

Zdroje: Paul Hughes, Film Music Reporter, ComicBook.com, Zack Snyder

Shazam!

05.04.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 12

Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu Shazam!: O co hrdina bude usilovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest