Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn

Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 5 obrázků
Dočkáme se na plátnech příběhů Riri Williams, Starkovy geniální mladé učednice?

V roce 2016 představil Marvel v komiksech postavu Ironheart. To je kódové označení pro Iron Mana, kterému se pod maskou neschovává Tony Stark, ale Riri Williams, patnáctiletá geniální dívka, která vlastnoručně dokázala postavit zbroj a získat Starkovu podporu.

Zničeho nic se The Black List nechal slyšet, že nejlepším scénářem, který se v jeho síti tento týden objevil, byl scénář k Ironheart od Jady Rodriguez. Black List je služba pro scenáristy, která jim poskytuje zpětnou vazbu, pomáhá jim zviditelnit jejich práci a dostat je do kontaktu s hollywoodskými producenty. Znát budete minimálně její výročně vydávaný seznam nejlepších nerealizovaných scénářů, který pak nezřídka jednotlivým tvůrcům pomáhá jejich zdařilou myšlenku dostat na plátna.

Synopse scénáře Jady Rodriguez říká: "Když mladá afroameričanka ztratí víru v lidstvo, rozhodne se (s pomocí Tonyho Starka) zasvětit svůj život snu o tom, že se stane superhrdinkou. Přitom neví, že je sama sobě největším nepřítelem." Scénář podle přiloženého komentáře nabízí netradiční pohled na svět superhrdinů, má vtipné dialogy a realisticky vykresluje hrdinčino sociální zázemí.

A teď je otázka, zda Jada prostě měla touhu napsat příběh o Riri Williams, jen tak, pro svoje potěšení nebo hledala cestu, jak svou práci ukázat Marvelu, popřípadě jestli Marvel už dříve pro Ironheart sháněl scénáře, a tak se toho Jada chytla. Nebo se autorka snaží jen získat pozornost hollywoodských studií, a tak si jako ukázku svojí práce vybrala populární komiksové téma. Zkrátka kdo ví, zda dnešní zpráva poukazuje na cokoliv konkrétního. Třeba se Ironheart nikdy nedočkáme, ale stejně tak podobná mediální pozornost může přispět k tomu, že příběh v dohledné době vznikne. Šéf Marvelu Kevin Feige před časem mluvil o tom, že do budoucna studio počítá s tím, že se již známí hrdinové objeví v úplně nových podobách, tak třeba dojde i na předávání pochodní.

Zrovna u Riri je otázka, nakolik je pro ni u Marvelu prostor. Marvel se jistě nebude chtít zbavit svého železného bojovníka, na druhou stranu, přijme v dohledné době publikum v brnění někoho jiného než Starka? Má Stark prostor pro dalšího chráněnce? Už teď je mentorem Petera Parkera a v podobné roli jsme jej viděli vůči klukovi v Iron Manovi 3. A pokud jde o pozici geniálního teenagera superhrdiny, tak tu už zastává právě zmiňovaný Parker, potenciálně Shuri, sestra Black Panthera.

V komiksech je Riri patnáctiletá geniální dívka, která přes svůj nízký věk má stipendium na prestižní inženýrské universitě MIT. Tam po kouscích ukradne dost materiálu na to, aby dokázala vlastnoručně vyrobit ironmanovské brnění. Když se za ní konečně pustí školní ochranka, tak uprchne a sama následně zabrání dvěma trestancům v útěku z vězení. Svůj oblek nadále vylepšuje a brzy se o ní dozví Tony Stark, který ji podporuje. Přijala kódové označení Ironheart. Poprvé se objevila loni na podzim a vytvořil ji Brian Michael Bendis, populární autor, který stál za vznikem marvelovského Ultimate světa a je zodpovědný za populární příběhy, série a události, jako jsou New Avengers, Secret War, House of M, Secret Invasion, Siege nebo Age of Ultron.

Níže si můžete přehrát fanouškovské video s Ironheart a v komentářích dejte vědět, zda byste Ironheart chtěli vidět na plátnech.

Zdroj: The Black List

Galerie: 6

Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn | Fandíme filmu Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn | Fandíme filmu Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn | Fandíme filmu Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn | Fandíme filmu Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn | Fandíme filmu Ironheart: Scénář Iron Mana v sukních byl oceněn | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest