Temný rytíř povstal: Jaké jsou první reakce na film?

Temný rytíř povstal: Jaké jsou první reakce na film? | Fandíme filmu
První šťastlivci už viděli nového Batmana. Dokázal se Christopher Nolan opět překonat?

Pokud už jste si mysleli, že jsme na nového Batmana zanevřeli, nemáte tak úplně pravdu. Záplavu propagačních materiálů totiž hodláme pokrýt v masivním preview, které spatří světlo světa v nejbližších dnech. Prolezlé záplavou TV spotů, plakátů, bannerů a posledních potřebných informací, jež před premiérou filmu jistě oceníte. Dnes tu máme každopádně novinku, na kterou dost možná čekáte ještě víc, během uplynulých několika hodin totiž proběhly v USA první projekce snímku, a my už máme k dispozici první reakce od šťastlivců, kteří nového Batmana viděli dobré dva týdny před tím, než se oficiálně dostane do regulérní distribuce. Na recenze sice ještě platí přísné embargo (stejně jako na publikování jakýchkoli neznámých příběhových zákrut či twistů), ostatně ono platí i na nějaké sdělování dojmů, ovšem na twitteru nebo některých fórech se přece jen poměrně vydatné první reakce objevily.

Tak tedy, nejdůležitější zprávou je, že Nolan to údajně dokázal a rozhodně se nezařadil k tvůrcům prokletým syndromem třetího dílu. Temný rytíř povstal je údajně minimálně srovnatelný se svým předchůdcem a co do míry epičnosti jej i hravě překonává (dost jedinců ale jednoduše napsalo, že Nolanova novinka Temného rytíře trumfla téměř ve všecho ohledech). Některé reakce hovoří o tom, že novináři dokonce tleskali ve stoje (podobně jako se tleskalo už v březnu). Film je svým stylem údajně jiný než Temný rytíř, rozhodně to ale nezamená horší, některé momenty prý pak působí velmi kontroverzně. Poměrně dost jedinců se přitom shoduje, že závěrečných 15 minut doslova bere dech a celkově ságu zakončuje nejlepším možným způsobem.

Co se týče samotných postav, dostalo se nám malého vyvrácení jedné z hloupých spekulací, a to že John Blake Josepha Gordon-Levitta opravdu není Robin. Jeho postava je však údajně jednou z nejsilnějších a klíčových, přičemž výborně zapadá do celého příběhu. Vlna pochval se snesla i na ženské osazenstvo (Marion Cotillard a Anne Hathaway), které snad poprvé v Nolanově snímku působí jako skutečné femme fatale. Druhá zmíněná pak v roli Seliny Kyle maximálně oslovila i své odpůrce, zkrátka i v tomto případě neseme dobré zprávy. Poslední pochvala se týká Banea, který sice podle dostupných názorů nemá na Jokera, ovšem pouze v tom ohledu, že jeho postava není natolik ikonická jako ta Ledgerova. Jeho příběh a samotný plán ovládnutí Gothamu jsou však údajně mnohem lepší než v případě anarchistického záporáka, což z něj nakonec v očích prvních šťastlivců dělá nejlepší možnou volbu pro vrchol ságy o temném rytíři.

Zkrátka a dobře, tak nějak to vypadá, že nám Christopher Nolan stvořil další masterpiece. Osobně jsem se o kvality filmu ve skrytku duše lehce obával, ať už kvůli syndromu třetích dílů nebo obrovskému tlaku ze strany fanoušků, naštěstí bude ale opak nejspíš pravdou. My tak můžeme nedočkavostí odpočítávat dny do premiéry, která nás čeká až za necelé tři týdny. Bude to zatraceně dlouhé čekání.

Zdroje: NolanFans, SuperHeroHype

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest