Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech

Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Čeká nás další 300: Bitva u Thermopyl se Supermanem v hlavní roli?

Třístovka Zacka Snydera měla ve své době značný komerční úspěch, který zajistil, že se tahle antická řezničina dočká pokračování. Tedy přesněji prequelu s názvem Xerxes, který už dává dohromady Frank Miller (nejprve ve formě komiksu, který pak opět poslouží jako předloha pro scénář). Než se však tohoto snímku dočkáme (premiéra je zatím plánována na rok 2013), vrhne se na nás již na podzim podobně koncipovaná látka. Snímek Válka Bohů už od prvních propagačních materiálů dává tušit, že našel u 300 velkou inspiraci. Ostatně není se co divit, neboť za ním stojí stejný producentský tým. Film má režijně na starost Tarsem Singh (Cela, Pád), jehož někteří  charakterizují slovy "Zack Snyder na druhou". Podobně jako režisér nového Supermana má totiž i Tarsem velký cit pro vizuální stránku filmu, velmi často však na úkor kvalitního vyprávění. Ale zatímco Snyder především u některých svých starších snímků ukázal, že ze sebe za určitých okolností vypravěčský přístup dokáže vyždímat, Singh zatím na svůj vizuální fetiš doplatil vždycky. Velmi podobná situace přitom hrozí i u Války Bohů.

Patrné je to především z dva měsíce starého teaseru, ve kterém divák sice najde několik oku lahodících momentů, paradoxně se však dočkáme i některých velmi levně vypadajících záběrů (vrcholem všeho je asi rozbitý papundeklový kámen). U toho však nekončíme, neboť teaser nabízí i celkem pochybné herecké výkony, což je daleko větší průšvih než zjevné vykrádání Třístovky. Je to docela škoda, neboť Tarsem má k dispozici poměrně zajímavý casting v čele s Henry Cavillem (nový Clark Kent), Mickey Rourkem, Freidou Pinto či Stephenem Dorffem. Sečteno, podtrženo, zhruba dvě minuty dlouhá ukázka zatím přináší značně nekonzistentní materiál, na který by si ve výsledku vsadil jen málokdo. O dost lépe jsou na tom alespoň první plakáty, na nichž se objevují všechny hlavní hvězdy. I u nich přitom lze vidět, že studio sází všechno na jednu kartu, tedy že diváci budou čekat druhou Bitvu u Thermopyl.

A o co ve Válce Bohů vlastně půjde? Jedná se v podstatě o takovou variaci na Souboj Titánů. Hlavním hrdinou bude mladý Theseus (Cavill), který musí vést armádu obyčejných smrtelníků proti titánům. Jejich vůdce, král Hyperion (Rourke) chce totiž za každou cenu získat bájný luk Epirus, (pochází z rukou samotného Arese), který by ho obdařil nepředstavitelnou mocí, jež by mu umožnila svrhnout bohy z Olympu a vládnout celému antickému Řecku. Bohové tak vidí v Theseovi jedinou naději a rozhodnou se jej opatřit vším potřebným, aby krále poslal do věčných lovišť. Z hlediska děje se jedná o poměrně klasickou látku, celou story přitom do scénáře přetavili debutující bratři Charley a Vlas Parlapindesové (řecké kořeny se nezapřou). Jak si s tím vším nakonec Tarsem Singh poradí, uvidíme 10. listopadu 2011, zatím však kolem Války Bohů panuje v našich řadách celkem skepse.

Válka Bohů: Teaser Trailer

Galerie: 9

Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu Válka Bohů: Antická řežba na prvních plakátech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest