Star Wars IX: Čeká nás skok v čase?

Star Wars IX: Čeká nás skok v čase? | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 5 obrázků
Chýlí se sága rodu Skywalkerů ke konci? A hledá se představitelka pro novou ženskou postavu.

Natáčení Star Wars: Episody IX by mělo začít v červenci. John Boyega (představitel Finna) v aktuálním rozhovoru řekl, že se už nemůže dočkat, až se pustí do „příští a závěrečné části ságy“. Tady můžeme spekulovat o tom, jestli myslel prostě poslední díl trilogie anebo ví víc a příběhy rodu Skywalkerů definitivně spějí ke svému konci. Na druhou stranu, i kdyby platilo to druhé, tak Star Wars už v minulosti končily, jen aby po letech zase navázaly, takže řeči o uzavírání nejde brát v případě téhle série nikdy příliš doslovně.

Boyega také dodal, že ze všeho nejdřív si musí nechat narůst delší vlasy, a že v traileru o chopíme proč. Tady opět můžeme spekulovat o tom, co to přesně znamená, ale obvykle ve filmech a seriálech delší vlasy signalizují nějaký posun v čase. Minimálně tedy můžeme počítat s tím, že se Epizoda IX nebude odehrávat těsně po té předchozí, tak, jako to bylo v případě Posledního z Jediů, který těsně navázal na Síla se probouzí. To je vlastně návrat ke standardu Hvězdných válek – dříve byl časový odstup jednotlivých dílů běžnou praxí.

Otázkou zůstává, jak velký odstup bude. Na přiložených fotkách můžete porovnat krátkovlasého Finna s aktuální podobou Johna Boyegy (a ještě má zhruba dva měsíce k dobru), nicméně i tak jde jen těžko soudit, jestli nás ve filmu čeká skok kupředu o pár měsíců nebo třeba několik let. Kdyby k ničemu jinému, tak můžeme spekulovat o tom, že časová prodleva bude sloužit k tomu, aby Hvězdné války měly prostor vysvětlit odchod generálky Leiy (Carrie Fisher). Ať už během pauzy postava od hlavních událostí odcestuje opravdu hodně, hodně daleko, nebo třeba zemře přirozenou smrtí.

Pokud by byl časový skok zásadnější, tak můžeme čekat také výrazné změny v rámci celé Galaxie. Rezistence mohla opět nabrat na síle, Rey (Daisy Ridley) mohla plně dokončit svůj jedijský výcvik, další uživatelé síly (v závěru Posledního z Jediů jsme viděli kluka s koštětem) mohli stačit dospět. Ale to jsou všechno jen domněnky. V tuhle chvíli víme jen to, že Finn bude mít delší vlasy, a že už z traileru by mělo být patrné proč.

Filmaři také hledají další novou představitelku jedné z hlavních rolí. Už nedávno byla řeč o postavě označované jako Mara, teď casting hledá představitelku „Caro“. Caro by měla hrát herečka mezi 18 a 26 lety, etnického vzhledu, ideálně černošku. Postava má mít uhrančivou přirozenost a chovat se s nesmírnou lehkostí. Má to být rozený vůdce, který dokáže řešit problémy, má silnou vůli a smysl pro humor. To vše musí představovat s viditelnou snadností. Víc zatím o právě obsazované postavě nevíme, nicméně v se v tomhle případě nezdá, že by mohlo jít o postavu inspirovanou širším světem Star Wars, tak jako tomu bylo u dříve zmiňované Mary.

V galerii tedy můžete porovnat Boyegovu délku vlasů dříve a teď a v přiloženém videu najdete vystřiženou scénu s Finemm a Phasmou  (Gwendoline Christie).

Zdroje: John Boyega, That Hashtag Show, Yahoo

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Star Wars IX: Čeká nás skok v čase? | Fandíme filmu Star Wars IX: Čeká nás skok v čase? | Fandíme filmu Star Wars IX: Čeká nás skok v čase? | Fandíme filmu Star Wars IX: Čeká nás skok v čase? | Fandíme filmu Star Wars IX: Čeká nás skok v čase? | Fandíme filmu Star Wars IX: Čeká nás skok v čase? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest