Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin

Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Tom Cruise a Christopher McQuarrie důkladně rozebírají, jak úmorné a nebezpečné bylo natáčení pouhých tří záběrů filmu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Mission: Impossible – Fallout i nadále při propagaci klade důraz na fyzický aspekt natáčení, na nebezpečí, které Tom Cruise podstupuje, aby nás pobavil. Tvůrci byli přítomní na CinemaConu v Las Vegas a režisér Christopher McQuarrie v posledních dnech zodpověděl hromadu fanouškovských dotazů na svém Twitteru. Hlavním tématem konverzace je aktuálně především seskok z letadla, který Cruise točil nad Spojenými arabskými emiráty.

Tvůrci prozradili, že Emiráty byli jedinou zemí, která štáb nechala scénu legálně natočit. McQuarrie chtěl mít ve scéně specifické světlo, proto se mohlo točit pouze zhruba tři minuty denně, vždy za soumraku. Letadlo létalo rychlostí 360 km v hodině a skákalo se z výšky 7,6 kilometru, protože to byla výška potřebná k tomu, aby bylo možné bezpečně stihnout provést připravenou choreografii. Celkem Tom Cruise absolvoval seskok 106x! Z toho pouze tři záběry byly dobré a byly použity ve filmu.

Scéna se točila tak, že těsně před Cruisem vyskočil po zádech kameraman, který se musel neustále držet na dosah ruky od herce, aby mohl pořídit požadovaný záběr. Kameru měl upevněnou na přilbě, a tak mohl točit pouze instinktivně – proto bylo tak málo záběrů povedených. Pro Toma Cruise bylo potřeba nechat vyvinout úplně nový typ helmy (ta je potřeba kvůli výšce, ze které se skáče – ve vyšších polohách je řídký vzduch a během pádu se rychle mění tlak), aby mu bylo vidět do obličeje. Celá scéna byla dopředu pečlivě rozplánovaná s pomocí animace a část záběrů bylo možné natočit také ve větrném tunelu.

Dál bodově: Motocyklová honička v aktuálním filmu měla stejný rozpočet jako v Rogue Nation, ale byla lépe naplánovaná, tak by měla být ještě intenzivnější. Když se točila scéna, ve které Tom Cruise šplhá po laně zavěšeném z vrtulníku, tak jeden člen z rozsáhlého štábu nevěděl, že má Tom při scéně záměrně spadnout a začal volat do vysílačky, že produkce právě přišla o svoji hvězdu. Pád z lana přitom není ani ta nejdrsnější část celé sekvence... Vrtulníková sekvence se točila na Novém Zélandu, protože to byla jediná země s patřičným terénem a dostatečně benevolentní legislativou, aby tam filmaři mohli nebezpečný kaskadérský kousek natočit. Ve filmu je však sekvence zasazená do Kašmíru. A McQuarrie prozradil, že pro natáčení šestky vyměnil všechny klíčové členy štábu, aby se mu povedlo zachovat kontinuitu série, kdy každý díl působí úplně jinak, než ten předchozí.

A jednu perličku měl na CinemaConu pro novináře také Tom Cruise, který prozradil, že když před lety byl jedním z kandidátů na roli Iron Mana, tak nebyl blízko jejímu získání. A je to podle něj dobře, protože Robert Downey Jr. je v roli geniální a nedokáže si v ní představit nikoho jiného. A jestli si Tom někdy zahraje v nějaké komiksovce? Záleží čistě na materiálu. Pokud bude dobrý příběh, bude mít pocit, že může filmu nějak prospět, něco se z něj naučit a potěšit diváky, tak s chutí.

Pokud vám nevadí spoilery, tak si můžete na závěr přečíst na následující stránce také popis akční scény výskoku z letadla a popis akční honičky v Paříži.

Další kapitola »

Mission: Impossible - Fallout

27.07.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Cruise skočil 106x z letadla a další adrenalin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest