Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor

Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Představitel malých postav podlehl osobním démonům.

O víkendu zemřel ve věku 49 let herec Verne Troeyr. Jeho rodina sdílela na jeho Instagramu zprávu, kde vysvětluje, že trpěl depresemi, alkoholismem a měl sklony k sebevraždě. V minulosti mnohokrát boj se svými démony vyhrál, nakonec se mu to nepodařilo. Přesné okolnosti smrti rodina ani média zatím nezmiňují.

Troyerovo jméno si možná okamžitě nevybavíte, ale pro svůj nevysoký vzrůst byl snadno zapamatovatelný. Kvůli syndromu hypoplastických chrupavek a vlasů měřil pouhých 81 centimetrů. Nicméně v jednom z rozhovorů uvedl, že se k němu kvůli tomu rodiče nikdy nechovali jinak a musel pomáhat na farmě, stejně jako sourozenci. Narodil se v roce 1969 v rodině dělnice a opraváře ve státě Michigan.

Ve filmu se poprvé objevil v roce 1994, když se do filmu Trable prcka Binka (podle scénáře Johna Hughese) hledal dublér ústředního miminka, které se suverénně prohání po městě, jako by se nechumelilo. Následovali vedlejší či dublérské úlohy ve filmech jako Dunston: sám v hotelu (1996), Rolničky, kam se podíváš (1996), Muži v černém (1997), Velký Joe (1998) nebo Můj obr (1998).

Zlomem v jeho kariéře byla role Mini-Me ve filmu Austion Powers: Špion, který mě vojel z roku 1999. Verne si roli zopakoval ještě v roce 2002 v Goldmemberovi. Zahrál si třeba také Goblina v Harrym Potterovi nebo měl možnost spolupracovat s Terrym Gilliamem na Strachu a hnusu v Las Vegas (1998) a Imagináriu Dr. Parnasse (2009). Zahrál si také v seriálech Scrubs nebo Dva a půl chlapa. Umístil se 4. v šesté řadě britského Celebrity Big Brothera a posledních 11 let žil s herečkou Brittney Powell.

Upřímnou soustrast pozůstalým a čest Verneově památce.

Zdroj: Verneův Instagram

Galerie: 6

Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor | Fandíme filmu Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor | Fandíme filmu Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor | Fandíme filmu Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor | Fandíme filmu Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor | Fandíme filmu Zemřel Verne Troyer, malý herec s velkým smyslem pro humor | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest