Anna Karenina: Novinka Joe Wrighta v prvním traileru

Anna Karenina: Novinka Joe Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu
Keira Knightley v dalším dobovém dramatu, tentokrát s Aaronem Johnsonem a Judem Law. Uvnitř navíc první plakát.

Joe Wright je takový režisér dvou tváří, alespoň bychom to mohli prohlásit na základě jeho dosavadní celovečerní filmografie. Tenhle chlapík si vysloveně libuje buď v ne úplně tradičně stavěných dramatech zasazených do současnosti, nebo adaptacích dobových románů (na tomto poli se Wrightovi daří kvalitativně asi o něco víc). A právě další látkou z tohoto ranku bude i jeho následující projekt. Nejedná se o nic menšího než o nejnovější adaptaci Tolstého klasiky Anna Karenina. Předloha je sice notoricky známá, nicméně pro ty, kteří možná nedávali takový pozor v hodinách literatury na střední škole, se sluší zopakovat, že se jedná o psychologický román sledující osudy dvou zamilovaných párů. Jedním je právě Anna Karenina, láskou spojena s důstojníkem Vronským (ačkoliv dle konvencí provdaná za úspěšného úředníka Alexeje), druhou dvojicí jsou pak štastně zamilovaní manželé Levinovi.

Už od ohlášení projektu bylo jasné, že i do třetice bude mít s adaptací dobového románu Wright ty nejvyšší (čti oscarové) ambice. Ostatně do tvůrčího týmu si také přizval velmi zvučná jména. O scénář se postará oscarový laureát (za Zamilovaného Shakespeara, navíc nominovaný za Brazil) Tom Stoppard, který se k celovečernímu scénáři vrací po dlouhých jedenácti letech. Hlavní roli svěřil režisér do třetice Keiře Knightley, Vronského ztvární hvězda Kick-Ass Aaron Johnson, Alexeje Karenina si pak zahraje Jude Law. V dalších rolích pak uvidíme např. Kelly Macdonald, Matthew Macfadyena nebo Emily Watson.

Z exteriérů do divadla?

Vzhledem k blížící se podzimní premiéře uznalo studio za vhodné dostat snímek do podvědomí diváků, tudíž se dnes Anna Karenina představuje na premiérovém plakátu a především v prvním traileru. Co diváka asi nejvíc praští při jeho sledování do očí, je fakt, že Wright vůbec nevyužívá jakýchkoliv velkých exteriérů, na jakých si ujížděl např. v Pokání. Jeho novinka nepůsobí ani tak studiově, jako spíš divadelně. Člověku tak připadá, jako by Wright vlastně snímal jedno velké představení, poněvadž kulisy v drtivé většině případů vypadají, jako by byly na divadelních prknech právě postaveny. Jinak je ale všechno na svém místě, jak jsme v případě podobných filmů zvyklí. Nechybí působivá hudba, krásné kostýmy a především dobová atmosféra, jíž je celá ukázka příjemně protkaná. Anna Karenina tak zatím představuje odměřenější adaptaci literární klasiky, čímž se dost odlišuje od Velkého Gatsbyho Baze Luhrmanna, který sází především na trikovou opulenci. Novinka Joe Wrighta se do českých kin podívá s menším zpožděním, konkrétně 6. prosince.

Anna Karenina - trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest