Box Office: Všichni buďte zticha

Box Office: Všichni buďte zticha | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Kdo by řekl, že z komediálních herců budou novodobí mistři hororů?

Velkým vítězem víkendu je horor Tiché místo. Po krátké době tu máme dalšího komika, který se stává nadějným filmovým autorem. Po Uteč od Jordana Peela je to tentokrát John Krasinski, kterého znáte jako Jima z amerického Kanclu. Krasinski už něco zrežíroval a napsal, před dvěma lety třeba Hollarovi, před šesti lety Zemi naděje společně s Mattem Damonem. Teď napsal, zrežíroval a společně se svou ženou Emily Blunt i odehráli rodinu, která žije v ponurém světě, kde vás příšery slyší, a proto musíte být neustále zticha. Pro Paramount je otvírák 50 milionů absolutní zázrak, který jim musí Blumhouse i James Wan jen závidět.

Film stál 17 mega, takže se dávno zaplatil. Jde o druhý nejlepší start původního hororu těsně za 50,7 miliony Shyamalanovy Vesnice z roku 2004. Film má nadšené recenze (stejně jako u Uteč kritici chváli socio-politický komentář), měl chytrý marketing, jednoduchý koncept, ohlasy jsou veskrze pozitivní (CinemaScore B+ je na horor paráda) a Krasinski/Blunt jsou sympatický pár, kterému to přejete. Film má šanci být jedním z největších původních hororů všech dob. Upřímně, Šestý smysl a jeho 293 milionů nedá ani bez započtení inflace, ale s násobitelem 2.5x má šanci být na 125 mega, což je nad Vesnicí (115 milionů) a Paranormal Activity (107 milionů). Promítání ve stylu Rozpolceného, který to dotáhl při startu 40 mega na 138 milionů, by mohlo Tiché místo poslat hodně blízko 175 milionům Uteč. Všechna čest divákům, že podpořili původní projekt. Uvidíme, jestli Paramount bude mít tenhle rok trochu veselejší. V záloze má ještě nadějný Dámský klub, Action Point a Mission Impossible - Fallout. Mezinárodně se prozatím utržilo dalších 21 milionů.

Někdo ale u komedií pořád zůstává jako například scenáristka série Ladíme! Kay Cannon, která debutuje s Kazišuky. Komedie o trojici rodičů, kteří chtějí zamezit svým dcerám, aby o maturáku přišly o panenství, startuje se solidními 21,4 miliony. I z tohohle filmu může být kupodivu novodobá klasika, protože recenze jsou taktéž slušné a film má šanci dosáhnout až na 80 milionů. Mezinárodně se prozatím utržilo deset milionů.

Pozadu nezůstala ani dramata pro starší cílovku. Chappaquiddick je dobové drama o podivné automobilové tragédii politika Teda Kennedyho, která ukončila jeho prezidentské ambice v 60. letech. V hlavní roli Jason Clarke a Kate Mara. Film má nadprůměrné recenze a v silné konkurenci utržil více než se předpokládalo, a to 6,2 milionů. Amazon pak do tří kin nasadil Nikdys nebyl s Joaquinem Phoenixem, který si zahrál nájemného zabijáka na cestě za vykoupením. Start se 129 000 dolary je nadějný a uvidíme, jak se bude dařit v širším nasazení v nadcházejícím měsíci a na dalších zahraničních trzích.

Black Panther je jinak globálně na 1,2999 miliardě a těžko říct, kdy1,3 miliardy nakonec překoná. Pořád je to ale hezký 10. nejúspěšnější film všech dob. Disney je teď ve zvláštní pozici, protože jsme v roce 2018 dospěli do bodu, kdy filmy jako Poslední z Jediů dostávají s "pouhou" 1,33 miliardy negativní články plné označení jako "zklamání" a "slabá výdrž", zatímco Infinity War musí tuhle tržbu mít dříve než v osmém týdnu, jinak by se ultimátní týmovka zahanbila vůči Pantherovi. Když jde o velké peníze, tak každý stamilion rozhoduje. Jinak na americké půdě Black Panther před pár dny předjel Titanic (665 vs. 659 milionů).

Za Pantherem je v rámci globálních tržeb hned Ready Player One, který drží druhou příčku nejúspěšnšjšího filmu tohoto roku. Film se ve druhém víkendu udržel jen s propadem 40 % a má 25 milionů. Všechno ale teď teče z Číny, kde je film na 163 milionech, zatímco v USA má jenom 96 mega. Souhrnně jsme na 391 milionech. Padl například Stevenův Tintin (377 milionů), nebo i třeba další úspěšně warnerovky poslední doby jako Na hraně zítřka (370 mega) nebo Mad Max (377 milionů). Tyhle filmy ale masivní boost z Číny neměly.

Pacific Rim: Povstání neměl vůbec vzniknout. Solidní propad ve třetím víkendu se bohužel odečítá z malých čísel, takže jsme jen na 4,5 milionu. V Americe 55 milionů, celosvětově 275 milionů, ale moc peněz už nepřichází. Nevím, co se čekalo. Králíček Petr třeba dokázal vytřískat podobných 275 milionů, navíc jenom s 50milionovým rozpočtem. Psí ostrov vyrazil do 554 kin a má 4,6 milionů, celkově pak 12 mega po 17 dnech. Tomb Raider jinak dosáhla na 55 mega v Americe a 262 milionů globálně. Docela výhra pro videoherní adaptace a studia MGM a WB. Jestli z toho ale tedy udělat novou sérii, to je otázka, která trápí zřejmě všechny zúčastněné producenty.

Zdroj: Forbes

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Všichni buďte zticha | Fandíme filmu Box Office: Všichni buďte zticha | Fandíme filmu Box Office: Všichni buďte zticha | Fandíme filmu Box Office: Všichni buďte zticha | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest