The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi

The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Gary Whitta by chtěl oživit starou klasiku. Koukněte na první artworky.

Šance, že v nejbližší době zeslábne příval remaků, rebootů/restartů je asi stejně tak vysoká, jako že vám na rockovém rádiu zahrají na přání Karla Gotta. V případě The Last Starfighera neboli Posledního hvězdného bojovníka pojem „reboot" platí tak napůl a typově se snímek řadí k loňským Hráčům se smrtí, kteří jsou bráni jako takový polorestart. Podobně je označován třeba i Jurský svět a za oceánem se pro podobné filmy, které začínají od nuly, ale neškrtají události předchozích snímků, vžil termín legacyquel.

Původní film z roku 1984 vypráví o mladíkovi Alexi Roganovi, který je přeborníkem ve videohře The Starfighter. Ta ve skutečnosti měla za úkol vybrat nejlepší hráče, kteří se poté postaví do čela za záchranu naší galaxie před mimozemským útokem. Příběh až nápadně připomíná román autora Ready Player One Ernesta Clinea Armada z roku 2015, jenž se má rovněž dočkat zfilmování. 

Plány na nový snímek, jenž má být kombinací rebootu a pokračování, se zrodily před delší dobou v hlavě Garryho Whitty, který je spolutvůrce námětu ke Rogue One: Star Wars Story a podílel se na scénáři sci-fi Po zániku Země. Pro Whittu je Poslední hvězdný bojovník jedním z nejlepších filmů, společně s Hvězdnými válkami. Mrzí ho, že je film až bolestně podhodnocený, i když podle něj má naprosto brilantní koncept. „Je to pro mě speciální film, baví mne myšlenka, že hraní hry může být kouzelným lístkem k zažití dobrodružství ve skutečném vesmíru," uvedl.

Na vysněném projektu pracuje se scenáristou originálu Jonathanem R. Betuelem. Věří, že společným úsilím se jim podaří dotlačit projekt k realizaci, a že teď nastal ten pravý čas. Proces by mohly narušit problémy s autorskými právy, jejichž část vlastní právě i Betuel, takže bez jeho účasti by film nemohl vzniknout určitě, ale úplně vyhráno ani tak není. Už teď mají pánové vymyšlený příběh, který má vyjádřit poctu původnímu snímku a předat pochodeň nové generaci, ale pořád před nimi stojí spousta překážek. O projektu diskutují v Universalu, ale prosadit něco v Hollywoodu přirovnává Whitta jako tlačit balvany do kopce, obzvláště, pokud se jedná o problematiku archaický práv. 

O tom, že celou věc myslí Whitta vážně, vypovídá pár artworků na jeho Twitteru, které vytvořil Matt Allsopp, hlavní návrhář Rogue One

Zdroje: Gary Whitta Twitter, II, io9

Galerie: 8

The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu The Last Starfighter: Scenárista Rogue One má v merku další sci-fi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest