Cameron Diaz tvrdí, že ukončila kariéru

Cameron Diaz tvrdí, že ukončila kariéru | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 4 obrázky
Od Masky, přes Něco na té Mary je, Charlieho andílky či Shreka až po nečekaný výkon V kůži Johna Malkoviche. To by mohlo být od Cameron všechno.

Cameron Diaz jsme naposledy mohli vidět v roce 2014 v muzikálu Annie, který si neodnesl nijak dobré recenze, komerčně nebyl příliš úspěšný a k nám se dokonce dostal až s půlročním zpožděním na videu. Pak jako by se z Hollywoodu vypařila. V roce 2017 rozhovoru vysvětlila, že už byla unavená z toho, jak posledních dvacet let cestovala z natáčení na natáčení a už ani pomalu nevěděla, kdo vlastně je. Potřebovala se zastavit. Asi před dvěma týdny její kolegyně Selma Blair novinářům řekla, že Diaz odešla do hereckého důchodu a v aktuálním rozhovoru s EW to potvrdila i samotná Cameron. Nejprve v rozhovoru řekla, že skončila tak napůl, hned vzápětí, že zcela. Diaz je teprve 45 let, takže se jí může kdykoliv po herectví zastesknout nebo jí někdo může nabídnout scénář, který se neodmítá, takže neříkejme nikdy, ale pro tuto chvíli se zdá, že je její kariéra (alespoň dočasně) u konce. Jaká byla?

V pubertě začínala Diaz jako modelka. Následně se objevila v reklamě na Colu a v jednadvaceti letech poprvé hrála ve filmu, když dostala hlavní ženskou roli ve snímku Maska (1994), po boku Jima Carreyho. Následovaly role v nejrůznějších indie filmech, v roce 1996 se objevila v thrilleru Hlava nad vodou a v roce 1998 v černé komedii Šest pohřbů a jedna svatba, jinak je ale tohle období její kariéry spojené hlavně s romantickými rolemi všeho druhu. Postupně se objevila ve snímcích jako Ona, jedině ona, Líbánky bez ženicha, Svatba mého nejlepšího přítele nebo Extra život. V roce 1998 vše vrcholí komedií Něco na té Mary je, což je dodnes hereččin komerčně nejúspěšnější hraný film (369 milionů dolarů při rozpočtu 23 milionů) a film, který jí přinesl první nominaci na Zlatý globus.

Přišla vděčná role ve snímku V kůži Johna Malkoviche (1999) a v roce 2000 velkolepý hit Charlieho andílci, který se dočkal v roce 2003 pokračování Charlieho andílci: Na plný pecky, za které dostala vyplaceno neskutečných 20 milionů dolarů. V roce 2001 přišlo svébytné Vanilkové nebe Camerona Crowea a především první Shrek, který se dočkal ještě tří pokračování. V roce 2002 měla Diaz příležitost hrát pro Martina Scorseseho v Ganzích New Yorku, za které byla potřetí nominována na Zlatý globus.

Z dalších let stojí za povšimnutí dvě slaďárny – Prázdniny z roku 2006 a Je to i můj život z roku 2009. V roce 2009 vyzkoušela spolupráci s podivínem Richardem Kellym a natočila mysteriózní The Box. V roce 2010 se pak Diaz objevila opět po boku Toma Cruise v nedoceněné akční komedii Zatím spolu, zatím živí. V roce 2011 přišly další nedoceněné kusy, Zelený sršeň a Zkažená úča, pak už to ale s výběrem rolí bylo slabší. V nemastném Gambitu (2012) měla Cameron alespoň zajímavou roli a bizarní Konzultant (2013) Ridleyho Scotta má svoje zastánce. Jak porodit a nezbláznit se (2012), Jedna za všechny (2014) a Sex Tape (2014) jsou však univerzálně kritizované filmy. Všechno pak končí už zmiňovanou Annie, která vyšuměla do ztracena.

Po těch posledních hubených letech vlastně ani není divu, že Hollywood přestal Cameron naplňovat. Herečky jako Reese Witherspoon či Margot Robbie to řeší tak, že produkují a zajímavé ženské role si protlačí samy, tak třeba jednou na něco obdobného dostane chuť i Diaz. A jestli ne, tak nezbývá než s úsměvem vzpomínat na tu skvělou řadu rolí, které za krátkou, leč intenzivní kariéru stihla ztvárnit.

PS: V polovině 90. let měla Cameron hrát Sonyu Blade v Mortal Kombatu, ale během přípravy na natáčení si zlomila zápěstí a musela být nahrazena.

Zdroje: Metro, EW, E Online

Galerie: 5

Cameron Diaz tvrdí, že ukončila kariéru | Fandíme filmu Cameron Diaz tvrdí, že ukončila kariéru | Fandíme filmu Cameron Diaz tvrdí, že ukončila kariéru | Fandíme filmu Cameron Diaz tvrdí, že ukončila kariéru | Fandíme filmu Cameron Diaz tvrdí, že ukončila kariéru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest