Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní

Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Shia LaBeouf si povzdechl nad sérií, která mu přinesla miliony.

Shia LaBeouf je zvláštní pavouk. Jeden čas to vypadalo, že mu Hollywood bude ležet u nohou. Od začátku tisíciletí na sebe teprve jako puberťák upozorňoval svou výraznou energií vedlejšími rolemi v blockbusterech jako Charlieho Andílci: Na plný pecky, Já, robot nebo Constantine. Pak přišla hlavní role v Disturbii, animák Divoké vlny a především první Transformers v roce 2007. S producentem Stevenem Spielbergem nenatočil jen tuhle sérii, ale také čtvrtého Indianu Jonese, kde se jeden čas mluvilo o tom, že by se měl stát nástupcem Harrisona Forda. V Zemi bez zákona dokázal držet krok s Tomem Hardym či Garym Oldmanem a potvrdil, že není jen charismatickou hvězdou akčních blockbusterů, ale že zvládá i charakterní herectví.

Pak se ale rozhodl LaBeouf kompletně přehodnotit trajektorii svojí kariéry. Vybíral si vesměs marginální projekty, kvůli metodickému přístupu k rolím se objevily historky o tom, že se při natáčení válečných Železných srdcí vůbec nekoupal, popřípadě si nechal vytrhnout zub. Vedle filmování se věnoval bizarním uměleckým instalacím, kdy se například nechal natáčet při sledování svojí kompletní filmografie nebo si sedl s pytlíkem na hlavě do místnosti a nechal diváky, aby si s ním dělali co chtějí. Shia za sebou má několik opileckých incidentů, potíže s policií a při tom všem se nevyhnul kritizování současného Hollywoodu.

Nejnověji na sebe strhl pozornost filmových médií, když si znovu postěžoval na sérii Transformers. V rozhovoru pro Esquire padlo, že jej nějakým způsobem umělecky uspokojoval jen první díl série (který je také obecně považovaný za jediný povedený). V dalších filmech už neviděl žádnou hodnotu (mimochodem, třeba za takovou trojku vyinkasoval 15 milionů dolarů, když už je řeč o hodnotách…), nicméně nejdřív nechce být konkrétnější, protože podle jeho slov pro něj Michael [Bay] a Steven [Spielberg] udělali hodně, a tak už na ně nechce dál kálet.

Ale pak se přeci jen rozpovídal blíž. Na těch filmech mu vadilo, jak nepodstatně působily. Jak zastarale působily. Vyrůstal na filmech jako jsou Zuřící býk nebo Bezstarostná jízda a ty podle něj mají hodnotu. No a on se mezitím „honil za energonovými krystaly“. A pokračovat v tom, co děláte, je podle Shiy strašně těžké, pokud je to v naprostém rozporu s tím, proč jste na téhle planetě. Bylo mu pětadvacet, všichni mu pořád omílali, jak to neskutečně vyhrál, nikoho přitom nezajímalo, že ve skutečnosti má problémy a připadal si jak v kleci...

Po svém loňském zatčení LaBeouf nastoupil na odvykací kůru a tvrdí, že je připravený změnit svůj život. Budiž mu přáno, ať se mu to povede.

Zdroj: Esquire

Transformers

02.07.2007 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 6

Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní | Fandíme filmu Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní | Fandíme filmu Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní | Fandíme filmu Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní | Fandíme filmu Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní | Fandíme filmu Shia LaBeouf: Transformers jsou hrozně bezvýznamní | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest