Cosmopolis: David Cronenberg mění Roberta Pattinsona

Cosmopolis: David Cronenberg mění Roberta Pattinsona | Fandíme filmu
V prvním teaseru na zběsilost Cosmopolis Robert Pattinson dále vystupuje ze stínu Stmívání.

Nekorunovaný král bizarnosti, kanadský režisér David Cronenberg, divákům naposledy zprostředkoval nečekaně nečítankový pohled na zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda a Carla Gustava Junga v Nebezpečné metodě. Jeho novinka Cosmopolis vykazuje jisté společné rysy s jeho staršími filmy, jako byly Dějiny násilí a jejich brutalita, či pomalu odkrývaná bizarnost eXistenZ. A pak je tu především poměrně civilní námět, který dává tušení, že to přeci jen tak jednoduché nebude.

Robert Pattison , který právě v kině bojuje o další fanynky coby Miláček, v Cosmopolis hraje osmadvacetiletého multimilionáře, kterému se během jedné divoké noci změní život. Hrdina je zvyklý řídit svůj svět s bezpečným odstupem od vnější reality. Jednoho poměrně rušného dne projíždí ve svojí luxusní limuzíně městem a na zadních sedadlech se setkává se svými poradci, lékařem ale třeba i manželkou. Díky telefonům a internetu může ovládat celý svůj svět. Dokud z limuzíny nevystoupí.

Můžeme čekat prakticky cokoliv: počínaje již naznačeným odtržením od reality, boj s reálnými i nereálnými nepřáteli či drsnou kritiku kapitalistické společnosti. Jisté je, že (jak jsme ostatně od Cronenberga zvyklí) nepůjde o zrovna příjemnou podívanou. Cosmopolis je adaptací knižní předlohy Dona DeLilla. U nás ho vydalo nakladatelství Odeon a dle ohlasů v mnohém připomíná slavný román Jamese Joyce Oddyseus.

První teaser trailer toho zrovna moc neukazuje: Pattison tu v luxusní limuzíně brázdí ulice nočního Manhattanu, zřejmě i divoce pije a souloží. To vše ve velmi zběsilém střihu. Uvidíme, jak bude vypadat plnohodnotný trailer, ale jisté je, že Cronenberg a především Robert Pattison se chystají diváky pořádně překvapit.

A ten dinosaurus se vám opravdu nezdál.

 

Cosmopolis: První teaser

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest