451 stupňů Fahrenheita: Ohnivý trailer docela mrazí

451 stupňů Fahrenheita: Ohnivý trailer docela mrazí | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Podívejte se na budoucnost, ve které jsou informace cíleně likvidovány. Pro vaše dobro.

V současné době celkem spolehlivě platí, že když chcete vidět „dospělou“ středoproudou podívanou, často vám nezbývá nic jiného než nahodit nějakou VOD službu nebo kabelovou televizi. A zdá se, že tahle místa přestávají být útočištěm jen pro seriály, ale stahují se sem také středně velké filmy. HBO připravuje na letošní květen adaptaci klasického románu Raye Bradburyho, 451 stupňů Fahrenheita. A i když se na první pohled nejedná o produkci, která by stála stamiliony, je vidět, že tvůrci dystopický svět budoucnosti realizovali s vizuální nápaditostí a především s myšlenkovou provokativností. Téma hodnoty informací a záměrného opíjení mas je přece tak aktuální. Snímek režíruje Ramin Bahrani, v hlavních rolích vystupují Michael B. JordanSofia Boutella a Michael Shannon. Pod trailerem najdete synopsi knižní předlohy a v galerii sadu fotek.

Hrdina románu, Guy Montag, žije ve své ohnivzdorné vile obklopen civilizací tryskových aut, raketových letadel, mechanické hudby a také ovšem policejních helikoptér a mechanických „ohařů", kteří svým chemickým čichem neomylně sledují stopu zločince. Kdo je však tímto „zločincem"? Ten, kdo překročí základní zákon této utopistické civilizace, tj. ještě vlastní a čte knihy, kdo nemyslí tak, jak je předepsáno myslet, kdo se pokouší uvažovat samostatně. Tohoto „zločinu" se právě dopustí Montag. A o příšerné, hrůzné štvanici, kterou na něho uspořádá policie ve svých helikoptérách, o zmechanizovaném děsu, který je mu v patách v podobě mechanického ohaře s prokainovou jehlou v čelisti, o úděsné televizní reportáži z této honičky a o konečném zániku onoho odlidštěného světa vypráví tento příběh. Jedno z nejlepších Bradburyho děl, v němž nastavil křivé zrcadlo fantastiky civilizaci moderního světa, jež člověku nepřinese skutečné štěstí, dusí-li v něm to nejcennější - lidskou myšlenku.

Galerie: 5

451 stupňů Fahrenheita: Ohnivý trailer docela mrazí | Fandíme filmu 451 stupňů Fahrenheita: Ohnivý trailer docela mrazí | Fandíme filmu 451 stupňů Fahrenheita: Ohnivý trailer docela mrazí | Fandíme filmu 451 stupňů Fahrenheita: Ohnivý trailer docela mrazí | Fandíme filmu 451 stupňů Fahrenheita: Ohnivý trailer docela mrazí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest