Lego filmy brzdí svůj rozlet

Lego filmy brzdí svůj rozlet | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
The Billion Brick Race přišel o režiséra.

Lego příběh přišel v roce 2014 jako blesk z čistého nebe. Snímek přímo sršel kreativitou Phila Lorda a Chrise Millera, který opět vzali naprosto nezfilmovatelný námět a přinesli příběh o kreativitě a individualitě, který ocenila jak kritika, tak diváci. V pokladnách zůstalo 469 milionů, a tak Warner okamžitě začal spřádat plány na rozsáhlý svět Lego filmů. Jenže Lego Batman loni navzdory pozitivním recenzím utržil už jen 311 milionů a podzimní Lego Ninjago dokonce už jen slaboučkých 123 milionů. Jak vidno, novum se okoukalo a značka Lego není samospásná.

Lego příběh 2 mezitím porůznu měnil scenáristy, režiséry, název i datum premiéry. Vedle toho se v roce 2015 z ničeho nic objevil v seznamu chystaných projektů také jakýsi The Billion Brick Race (Miliardový závod z kostek), o kterém jsme nikdy nevěděli víc název, který napovídá, že ve filmu budou závodit dopravní prostředky z Lega. Tenhle film už jednou opustili původní scenárista a režisér (Jason Segel a Drew Pearce) a teď na svém Facebook oznámil také jejich nástupce, Jorge R. Gutierrez, že po devíti měsících projekt opouští.

Bližší důvody neznáme a ani studio Warner Animation Group se k situaci nijak nevyjádřilo. Skoro se však nabízí pesimistická myšlenka, zda Warner po klesajících výnosech dosavadních Lego filmů nezvažuje nějaké přehodnocení strategie. Minimálně snížení četnosti premiér by asi neuškodilo, aby byl po Lego snímcích větší hlad. Přeci jen, co si budeme povídat, i když změníte příběh, tak pokaždé je celý rámec vyprávění poměrně pevně daný tím, že je všechno poskládané z Lega. Lego příběh 2 je stále oznámený na 7. 2. 2019, tak uvidíme, jaký o něj bude zájem.

Zdroj: Flickering Myth

Galerie: 2

Lego filmy brzdí svůj rozlet | Fandíme filmu Lego filmy brzdí svůj rozlet | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest