Prometheus: První zahraniční reakce

Prometheus: První zahraniční reakce | Fandíme filmu
Jak se Prometheus vydařil v očích cizokrajných kritiků? A k tomu hromada videí.

Prometheus si v zahraničí odbyl první předpremiéry a novinářské projekce, a tak pro vás máme souhrn čerstvých reakcí. Zjednodušeně se dá říct, že názory na film se rozcházejí, s tím, že  internetoví nadšenci jsou vesměs více než spokojení a „seriózní“ kritici z tištěných médií a všeobecně z větších publikací se snaží víc šťourat a klást na Ridleyho Scotta větší nároky.

Všichni se v zásadě shodují na tom, že co se scenáristické čistoty a úrovně satiry týče, kvality Vetřelce se dosáhnout nepodařilo. Podle mnohých je příběh do značné míry neoriginální, plný omletých témat a v zásadě „prvoplánové sci-fi“, která se často uchyluje k úlitbám fanoušků Vetřelce. Hodně stížností sklidil také fakt, že film pokládá víc otázek, než dokáže předložit odpovědí a snad i otevřeně odkazuje k případnému pokračování.

Jenomže světe div se, to, co páni kritici z velkých médií vnímají jako negativa, vidí často mladí blogeři jako klady. Podle mnohých máme čekat chytrou sci-fi, která nechává prostor k diskusi, uspokojí očekávání i překvapí zároveň, slibuje sequel a fanouškům dá pár odkazů. Takže určitě neházejme flintu do žita, je velká šance, že i po příběhové stránce budeme s filmem naprosto spokojení.

A pokud na komparaci s Vetřelcem v zásadě panovala shoda, tak co se vizuální stránky týče, platí to dvojnásob. Scott prý připravil překrásný film, který má mít naprosto báječné 3D, dokonce padaly názory, že jde o další level, který překonává Avatara (Po svém zklamání ze tří rozměrů Huga budu obzvláště v téhle oblasti hodně nedůvěřivý). Co se strašení týče, tak se snad nejedná o žánrově až takový příklon hororu, jako v případě Vetřelce, ale nechuťáren by nás mělo čekat dost a dost. A pokud se bojíte, že trailery vyzradily všechno, pak vězte, že minimálně jeden naprosto zásadní zvrat prý sice spoiluje většina upoutávek, ale jinak je ve filmu pořád ještě slušná řádka překvapení.

Čímž se dostáváme k dnešní porci videí. Na konci článku najdete hned několik klipů, nový TV Spot a řadu filmů o filmu. Užijte si je. (Opět se mohlo stát, že se některé z videí opakuje z předchozích článků, ale upoutávek je už tolik, že malinko ztrácím přehled, a navíc je Fox tak často promazává, že alternativní zdroj jistě neuškodí).

PS: Michael Fassbender prý již tradičně o hlavu převyšuje všechny své herecké kolegy.

 

Prometheus: Nový TV Spot

 

 

Promtheus: ET film o filmu

 

Prometheus: HBO film o filmu

 

Prometheus: Prodloužený klip s Davidem a Vickers

 

Prometheus: 4 klipy

 

Zdroje: Slashfilm, Prometheus News, AVP Galaxy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest