Prometheus přistává v prvním klipu

Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Po řadě trailerů je tady první kompletní scéna. K tomu 9 nových fotek a další podrobnosti o vztahu Promethea s Vetřelcem od scenáristy Damona Lindolfa.

Ještě dříve než se Damon Lindolf naplno pustí do nového sci-fi 1952, čeká ho celá řada rozhovorů k Prometheovi. Jeden obzvláště rozsáhlý poskytl magazínu EW a kromě pochvalných ód na spolupráci s Ridleym Scottem zmínil také celou řadu nových zajímavostí o příběhu a vztahu Promethea k Vetřelci. Lindelof v interview otevřeně přiznal, že jeho hlavním úkolem bylo přepsat ve Spaihtsově scénáři veškeré vetřelecké elementy na něco podobného, leč jiného. Takže všechny ty slizké věci, chapadýlka a příšerky, co vidíme v trailerech, měly být původně vetřelčí vajíčka, face-huggeři a xenomorphové. Nicméně pozor, nepřijdeme o ně zcela! Lindolf zároveň potvrdil, že v menší míře se klasických propriet ve filmu dočkáme.

Dále Lindolf mluvil o tom, v jakém vztahu je film k Vetřelci. Ano, odehrává se ve stejném vesmíru a časově před Vetřelcem, ale seqeulem k Prometheovi není Alien, nýbrž film, který se s Alienem odehrává paralelně. Přirovnat by se to lehce asi dalo k situaci, kdy z Avengers vychází jak Thor 2, tak Iron Man 3. Zkrátka jeden výchozí bod, pro vícero odlišných příběhů. Dále Damon ještě jednou a zevrubně prošel mýtus o Prometheovi, podle čehož můžeme od filmu čekat následující dějovou kostru: Lidé jsou pravděpodobně „děti“ Inženýrů (Space Jockeyů). Přiletí na jejich planetu, začnou pátrat, objeví „hračku“. Inženýři se zaleknou, že by jim děti mohly s hračkou provést něco nepěkného (i když třeba nechtěně), a tak děcka pro jistotu preventivně ztrestají, aby byl klid. Lindelof zároveň zdůraznil, že na rozdíl od Ripleyové, která k Vetřelcům přišla, jak slepá k houslím, si Elizabeth Shaw může za problémy sama – do nebezpečného pátrání se pustila vědomě a dobrovolně.

Potom jsme dostali z filmu také první klip, ve kterém můžete vidět přistání lodi na mimozemské planetě, několik nových fotek a bannerů, a také tracklist soundtracku, který je ale hodně spoileroidní, takže ho necháváme pod odkazem, pouze pro zájemce.

 

Prometheus: První klip

 

Další zdroje: Prometheus facebook, Robin Turner twitter, Prometheus Movie

Galerie: 9

Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu Prometheus přistává v prvním klipu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest