Annihilation: Očekávaná sci-fi vyhrála souboj o tvůrčí svobodu

Annihilation: Očekávaná sci-fi vyhrála souboj o tvůrčí svobodu | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
K tomu se chlubí novým plakátem.

Alex Garland to před pár lety dotáhl se sci-fi Ex Machina až k nominaci na Oscara za nejlepší scénář. Jeho novinku Annihilation tak předcházejí značná očekávání. Všichni příznivci sci-fi se těší, že dostanou další inteligentní podívanou, kde děj, postavy a dialogy budou hrát prim. Tak docela se netěší producent a šéf produkční společnosti Skydance, David Ellison. Ten při testovacích projekcích zjistil, že je snímek pro běžné publikum až příliš intelektuální a komplikovaný. Tlačil na Garlanda, aby film upravil, ale režisér ve spojení s producentem Scottem Rudinem (Annihilation, Ex Machina, Sociální síť, Ladybird…) svoji tvůrčí vizi uhájil.

V rozhovoru Garland tvrdí, že tuhle stránku tvůrčího procesu neřeší. Dopředu předal studiu scénář, studio mu scénář schválilo, tím záležitost bere za vyřízenou. Buď neměli projekt schvalovat, nebo jej mají nechat takový, na jakém se společně domluvili. To zní na jednu stranu fér, na druhou stranu je pravda, že natáčení a střih mohou odhalit řadu věcí, které v textu prostě nebyly zřetelné. A studia se snaží ochránit svoje investice, tak to prostě bylo, je a bude. Jak nakonec Skydance situaci řeší? V USA bude snímek zveřejněný 23. února, mezinárodně potom ve většině teritorií film uvede Netflix, a to podle dosupných informací o 17 dní později. Na jednu stranu může být škoda, že přijdeme o zážitek na plátně, ale alespoň nepřijdeme o snímek jako takový.

Na závěr ještě můžete do galerie zabrousit pro nejnovější plakát.

Snímek pojednává o týmu vědkyň, které se vypraví do Oblasti X, zvláštního místa na Zemi, které působí nesmírně mimozemsky. Do oblasti se vydalo už jedenáct expedic, žádná se však nevrátila. Tu dvanáctou vede psychiatrička v podání Natalie Portman, které v Oblasti X zmizel její manžel (Oscar Isaac). V dalších rolích se představí Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez nebo Tessa Thompson. Film režíruje Alex Garland (Ex Machina) a je inspirován stejnojmennou knihou Jeffa VanderMeera. Premiéra je stanovena na 22. 2. 2018. 

Zdroje: Indie Wire, THR

Galerie: 2

Annihilation: Očekávaná sci-fi vyhrála souboj o tvůrčí svobodu | Fandíme filmu Annihilation: Očekávaná sci-fi vyhrála souboj o tvůrčí svobodu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest