Alien: Je pokračování zrušené nebo není?

Alien: Je pokračování zrušené nebo není? | Fandíme filmu
Neill Blomkamp
Zobrazit další 4 obrázky
K tomu nejnovější artworky z definitivně zrušeného "Vetřelce 5" Neilla Blomkampa.

Kdykoliv se v poslední době mluví o Vetřelci, jsou to značně nejasné zprávy o tom, že by chtěl Ridley Scott do budoucna v sáze pozornost přesměrovat z xenomorpha na androidy. I v nejnovějším rozhovoru se rozpovídal o tom, že se musí „monstrum“ proměnit nebo sága musí zaměřit svou pozornost úplně jinam. Android David je podle něj fantastický záporák. Spolu s ním byl Vetřelec pozvednutý z příkopu a vznikl Prometheus. Ale bylo to zatraceně těžké. Zároveň ale v rozhovoru Ridley překvapivě zmiňuje, že xenomorph podle něj potřebuje projít evolucí, protože je to jednoduše to nejlepší monstrum všech dob.

Zdá se, že v tu chvíli z Ridleyho mluví obchodník, který si uvědomuje, že nejikoničtější na celé sérii je její stěžejní příšerka z názvu. Zjevně ale není ikonická dostatečně, protože Scott v tom samém rozhovoru řekl, že podle něj není důvod, proč by Vetřelec neměl mít stejně silnou fanouškovskou základnu jako Star Trek nebo Star Wars. A to se jednoduše neděje. Ale může se to vůbec někdy stát?

Už dříve se objevovaly zvěsti, že studio Fox zvažuje, co bude se ságou dál. Podzimní vyjádření údajného zaměstnance produkce tvrdí, že původně měla už letos v září začít v Sydney raná preprodukce dalšího filmu, ale po slabých tržbách Vetřelce: Covenant byly všechny uskladněné materiály rozprodány a budoucnost se odsunula na neurčito. Specialistům na natáčení filmů z Omega Underground se podařilo vypátrat, že studio skutečně mělo jeden čas v plánu začít v Austrálii v létě 2018 natáčet, ale od té doby se po projektu slehla zem. Teď koupil studio Fox konkurenční Disney, a i když nějakou dobu bude trvat, než obchod schválí regulační úřad a vše bude definitivní, je docela dobře možné, že Scott do té doby bude mít tolik jiné práce, že jeho případný další vetřelecký film už budou schvalovat noví majitelé z Disneylandu. Budoucnost Vetřelce se tak momentálně zdá být více nejistou, než když předtím.

Jistá je snad jen jedna jediná věc. Už nikdy zřejmě neuvidíme vetřelecký film, který navrhoval Neill Blomkamp předtím, než se svým vlastním projektem přišel Ridley Scott. V galerii si můžete prohlédnout alespoň několik nejnovějších artworků, o které se Blomkamp podělil.

Zdroje: Toronto Sun, Omega Underground, Blu-ray.com, Neill Blomkamp

Galerie: 5

Alien: Je pokračování zrušené nebo není? | Fandíme filmu Alien: Je pokračování zrušené nebo není? | Fandíme filmu Alien: Je pokračování zrušené nebo není? | Fandíme filmu Alien: Je pokračování zrušené nebo není? | Fandíme filmu Alien: Je pokračování zrušené nebo není? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest