Scarlett vs Jennifer – jeden život, dva příběhy

Scarlett vs Jennifer – jeden život, dva příběhy | Fandíme filmu
Obě herecké hvězdy chystají svou vlastní verzi příběhu o ženské ikoně 20. let minulého století.

Většina lidí má spojeno příjmení Fitzgerald se slavným americkým spisovatelem, jehož unikátní náhled do světa vysoké společnosti ve 20. letech minulého století, dal vzniknout řadě slavných románů, které jsou v současnosti považovány za klasiku světové literatury (Velký Gatsby). Slavný autor ovšem není jediným slavným nositelem tohoto jména. Jeho žena Zelda Fitzgerald byla svého času ikonou obdivovanou pro svou krásu a temperament. Malířka a spisovatelka sama sebe viděla jako hlas nastupující a sebevědomé ženské generace. Jejich manželství ovšem bylo plné skandálů, nevěr a vzájemného obviňování. Přesto je život ženy, která žila, tak jak chtěla, nikoliv způsobem, kterým společnost očekávala, plný fascinujících překvapení a není tak divu, že se v Hollywoodu chystají souběžně dva samostatné projekty najednou.

Šťávu celé situaci dodává fakt, že by se měly v hlavních rolích objevit Jennifer Lawrence a Scarlett Johansson. Co se týče prestiže, tak už o mnoho výše na hereckém Olympu stoupat nelze. Není příliš těžké pochopit, proč je o podobný typ rolí, tak velký zájem. Vyjma výše zmíněného bojovala Zelda během pozdních let svého života i se schizofrenií a poslední léta strávila v léčebně. Podobně turbulentní život představuje pro jakéhokoliv herce velkou výzvu.

Projekt Jennifer Lawrence s titulním názvem Zelda získal na palubu Rona Howarda (Čistá mysl, Rivalové), který by jej měl vedle produkce i pravděpodobně režírovat. Emma Frost (The Man in the High Castle) napsala scénář inspirovaný biografií z roku 1970.

To připravovaný životopis Scarlett Johansson bude mít název The Beautiful and the Damned a podle všeho bude odkazovat na stejnojmennou knihou od jejího manžela, která je všeobecně považována za kroniku jejich společného manželství. Hanna Weg (Septembers of Shiraz) napsala scénář. Režisér se stále hledá, ale vzhledem k látce a slavné herečce v hlavní roli se jistě najde někdo s výrazným profilem.

S přihlédnutím k tomu, že oba projekty jsou nyní v procesu preprodukce, nelze počítat s premiérou dříve než v roce 2019.

Zdroje: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest