The Man Who Killed Don Quixote se neuvěřitelně blíží k dokončení

The Man Who Killed Don Quixote se neuvěřitelně blíží k dokončení | Fandíme filmu
Alacran Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Neuvěřitelné se stalo skutkem, "prokletý" film by se po dvaceti letech od první klapky měl dostat do kin.

Vždy, když se dělá nějaký žebříček nejsložitějších filmových produkcích, musí se na jedné z předních příček zákonitě umístit The Man Who Killed Don Quixote od Terryho Gilliama. Produkce se od počátku potýkala s nedořešeným financováním, kulisy zaplavila povodeň, představitel hlavní rolee onemocněl, natáčení se nedařilo pojistit a nakonec se všechno rozpadlo Gilliamovi pod rukama. Z celé snahy zbyl jen vpravdě quijotovský dokument Ztracen v La Mancha, který celou tragédii popsal.

Několikrát to vypadalo, že se snímek konečně podaří natočit, ale kamery se skutečně rozjely teprve v roce 2017. Začalo se v březnu, skončilo v červnu. Natáčelo se v Portugalsku a o hlavní role se nakonec podělili Jonathan Pryce, Adam Driver a Olga Kurylenko. Momentálně je Gilliam ve střižně, má hotovou hrubou verzi filmu, nicméně raději by ještě neříkal hop, dokud nepřeskočí. V rozhovoru pro New York Times řekl:

„No, skoro jsme dokončili sestřih. Teď už jen drobně ladíme, tu a tam něco poupravíme, ale je to prakticky hotové. Pořád zbývají měsíce práce na vizuálních efektech, zvuku a hudbě. Ale samotný příběh už je skoro kompletní a je překvapivě báječný. Vždycky váhám, než z nějakého svého filmu začnu být příliš nadšený nebo optimistický. Radši se snažím zůstat cynický a mít odstup. Když si něco zamilujete, tak je pak těžké, když to pro ostatní nefunguje. Nicméně, zatím všichni, kdo [hrubý sestřih] viděli, říkali ‚Milujeme to‘, tak uvidíme, jestli mají pravdu“

Kéž by to Gilliamovi skutečně vyšlo. Už za tu vytrvalost by si to zasloužil. Obrázek na titulce je ze starší verze, v galerii najdete ještě fotku z té letošní.

Zdroj: New York Times

Galerie: 2

The Man Who Killed Don Quixote se neuvěřitelně blíží k dokončení | Fandíme filmu The Man Who Killed Don Quixote se neuvěřitelně blíží k dokončení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest