První dojmy: Všechno nejhorší

První dojmy: Všechno nejhorší | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Hororová variace na Na Hromnice o den více či Na hraně zítřka dorazila do našich kin.

Model Na Hromnice o den více jsme mohli vidět ve filmu Zdrojový kód, Na hraně zítřka nebo třeba v letošním teenage dramatu Before I Fall. Teď to zkouší Všechno nejhorší, které pro změnu volí prostředí vysokoškolácké. Takže sledujeme život v sesterstvu, kolejní rituály a hnusné chování ústřední hrdinky, která evidentně potřebuje vlastní nápravu jako sůl. Randění, mejdany a naschvály, to je nicméně jen zlomek celého filmu. Všechno nejhorší motiv časové smyčky používá v rámci hororové vyvražďovačky. Na konci prvního dne hrdinku probodne maskovaný zabiják a pak ji film sleduje zemřít ještě nesčetněkrát. Zdá se, že jedinou šancí je vraha odhalit dřív, než stačí udeřit.

První školní den je ještě maličko sušší, ale jakmile dojde na vraždění a film začne čerpat komediální prvky z časové smyčky i z klišé tradičních slasherů, začíná velice slušná zábava. Jessica Rothe v hlavní roli dokáže protivnou hrdinku polidštit, takže i když je to zpočátku celkem dylina, postupně jí začnete fandit. Ostatní figurky jsou osazené taky příjemně, takže není vůbec problém prožívat smyčku znovu a znovu a užívat si nejrůznější drobné odchylky. Ty sice docela často tak úplně nesedí (hrdinka stráví v budově kratší čas, a když vyjde ven, odehrají se před domem stejné věci, jako když se minule vevnitř zdržela), ale to v takovém odlehčeném snímku vezmi čert.

Vraždění není kdovíjak nápadité, ale ve spojitosti s tím že jej hrdinka vyděšeně/otráveně/naštvaně čeká, dokáže spolehlivě bavit a nechybí mu ani patřičná porce napětí. Do časové smyčky se tvůrcům také nepodařilo zakomponovat vůbec nic nového, ale protože je snímek příjemně natočený a hodinka a půl rychle utíká, tak to vlastně ani tak nevadí. Dojde na několik sentimentálních momentů, které vás potěší/naštvou, v závislosti na míře cynismu ve vaší duši. Já osobně jsem kroutil hlavou nad tím, jak lacině mě tvůrci v těch momentech ždímají, ale dojmout jsem se stejně nechal ;-)

Suma sumárum se Všechno nejhorší nesnaží znovu objevit kolo a nepřináší naprosto vůbec nic nového, ale i tak se jedná o veskrze příjemnou jednohubku, pro výlet do kina s partou jako dělanou.

Galerie: 3

První dojmy: Všechno nejhorší | Fandíme filmu První dojmy: Všechno nejhorší | Fandíme filmu První dojmy: Všechno nejhorší | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest