Joss Whedon adaptuje Shakespeara

Joss Whedon adaptuje Shakespeara | Fandíme filmu
Těsně po dokončení Avengers natočil režisér Whedon s partou přátel filmovou adaptaci divadelní hry Mnoho povyku pro nic.

Avengers se na nás valí (a ještě nějakou dobu valit budou) prakticky odevšad a to s sebou nese jeden velmi pozitivní aspekt. Bude pořád hodně slyšet o jejich scenáristovi a režisérovi Jossu Whedonovi. Až donedávna tohle jméno tesali do kamene hlavně fanoušci jeho kultovních seriálů Buffy, Firefly nebo Dr. Horrible, ale po Avengers o něj bude zájem i v mnoha jiných diváckých spektrech. Avšak místo toho, aby si vyhlášený vtipálek a zastánce silných ženských postav ukazoval kolem sebe na své velké vysněné projekty, má už jeden takový dávno v kapse. A není to žádná blockbusterová bomba.

Whedon si totiž těsně po skončení natáčení Avengers odskočil natočit vlastní verzi hry od Williama Shakespeara Mnoho povyku pro nic, v originále Much Ado About Nothing. Tenhle artový krok stranou by mohl leckoho překvapit, ale když se podíváme na seznam herců, je jasno. Těch dvanáct (!!) dní, kdy se film natáčel, totiž v praxi vypadalo tak, že si pan tvůrce a jeho kamarádi popovídali u Whedonů doma a když měli náladu, tak hráli Shakespeara. A to myslím naprosto vážně a z pozice někoho, kdo od snímku čeká jednu z událostí roku.

Kdo se tedy v divadelní adaptaci objeví? Nathan Fillion (Firefly, Castle), Amy Acker (Angel nebo další whedonovský seriál Dům loutek), Alexis Denisof (Angel, Sandy Rivers v Jak jsem poznal vaši matku), Fran Kranz (Dům loutek či Whedonem produkovaná Cabin in the Woods), Tom Lenk (Buffy, Cabin in the Woods), Sean Maher (Firefly), Reed Diamond (Dům loutek, seriál Cestovatel) a konečně Clark Gregg alias agent Coulson z Avengers. Skutečně parta přátel versus divadlo.

Více než čtyři století starý příběh vypráví o dvou partnerských dvojicích. První tvoří sladce zamilovaní Claudio a Hera (Fran Kranz a zcela neznámá Jillian Morgese), druhou pak hašteřiví Beatrice a Benedick (Acker a Denisof). Whedonova verze ale bude pojatá současně a v moderním jazyce. Nezvyklost a až abstraktnost celého projektu pak podtrhuje fakt, že celý snímek byl natočen černobíle.

Ve Spojených státech bude Much Ado About Nothing zkoušet štěstí na festivalech, ale pravděpodobnost, že bychom se ho dočkali i u nás, je bohužel prakticky nulová. Následující video je především skvělým pohledem do zákulisí Avengers, ale v závěrečných vteřinách můžete vidět také první záběry z Much Ado About Nothing.

 

Much Ado About Nothing: První video

 

Zdroje: Oficiální stránka, Collider, Indie Wire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest