Midway: Roland Emmerich zfilmuje námořní bitvu z 2. světové války

Midway: Roland Emmerich zfilmuje námořní bitvu z 2. světové války | Fandíme filmu
Po Patriotovi slavný ničitel naší planety hodlá natočit další válečný velkofilm.

Sám nedokážu říct, jestli bude Midway příští film Rolanda Emmericha, protože je tu vždy možnost, že jeho jméno bude za pár měsíců zase spojováno s jiným projektem. Proč to píšu? Protože po slabých tržbách a mizerném hodnocení Dne nezávislosti 2, se pořád neví, jestli na třetí díl dojde. Novou trilogii Hvězdné brány v dohledné době hned tak neuvidíme, na stole mu ale přistály nabídky na dvě další sci-fi, jimiž jsou Moonfall a Dark Matter. Samozřejmě není vyloučeno, že se režisér nepustí do zmiňovaných projektů hned po válečném snímku, ale kdo ví.

Midway pojednává o jedné z nejvýznamnějších námořních bitev druhé světové války, kde se v Tichém oceánu roku 1942 střetlo americké námořnictvo s Japonskem. Bitva trvala od 3. do 7. června, zvítězily v ní nakonec Spojené státy a tím tak ukončily nadvládu Japonců v Tichomoří. 

Scénář k filmu o rozpočtu sto milionů dolarů, v němž nás čeká epické vyprávění o této válečné události, napsal nováček Wes Tooke. Příběh se zaměří na skutečné vojáky a piloty, kterým se podařilo neuvěřitelné, když odvrátili v červnu 1942 vývoj války. Podle Patricka Wachsbergera, jenž je klíčovým členem studia Summit Entertainment to bude stát za to, převést akční příběh jedné z největších námořních bitev v historii na velké plátno s tvůrčím týmem světové třídy vedená vizionářem Rolandem Emmerichem. Midway budou produkovat Harald Kloser a Mark Gordon, kteří jsou Emmerichovi dlouholetí spolupracovníci. 

Přikládáme trailer na Bitvu o Midway z roku 1976.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest