Kick-Ass 2 bude!

Kick-Ass 2 bude! | Fandíme filmu
Jeden z nejlepších komiksových filmů se dočká pokračování. A kdy uvidíme X-Men: Druhou třídu?

Před dvěma lety způsobil Kick-Ass pořádné halo, když nám nádherným způsobem ukázal, že i za malý peníz se dá natočit neskutečná zábava. Stačí, aby autor měl talent, nápady a byl zapálený pro to, co dělá. Film v kinech utržil příjemných zhruba sto milionů dolarů, tedy více než trojnásobek svého rozpočtu, a tak se pokračování zdálo být jedině logickým krokem. Bohužel pro fanoušky „Nářeze“, Matthew Vaughn dostal nabídku, která se neodmítá a odešel točit X-Men: První třídu. Ta opět sklidila skvělé kritické i fanouškovské ohlasy, a tak Vaughna v lednu čeká natáčení pokračování, které by podle slov ředitele Foxu, Toma Rothmana mělo přijít do kin na vánoce 2013 nebo v létě 2014. Osobně doufám spíš v druhou možnost, aby Vaughn nebyl v takovém časovém presu, jako posledně.

Co to znamená pro Kick-Ass 2? Za poslední dva roky jsme slyšeli celou řadu spekulací a protichůdných tvrzení, ale teprve teď se našlo definitivní řešení. Vaughn na režisérskou sesli najal Jeffa Wadlowa, který práci odvede za něj. Což je dobrá i špatná zpráva v jednom balení. Na jednu stranu je fajn, že se film konečně začne připravovat, protože bůh ví, kdy bude mít Matthew Vaughn čas a jestli vůbec o natáčení dvojky stojí. A Chloe Moretz roste jako z vody, takže doba, po kterou bude moct přesvědčivě zahrát mladičkou Hit Girl, se krátí.  

Na druhou stranu, Wadlow není Vaugh! Zatímco Vaughn doposud natočil samé skvělé filmy, Wadlow má na kontě zatím jen dvě průměrnosti – Cry Wolf a Nikdy to nevzdávej. Pravda, většina diváků se shoduje na tom, že zrovna režie je na těch dvou filmech asi tím nejlepší, ale to nic nemění na tom, že si Wadlow nedokázal pohlídat celkový výsledek. Komiksové předlohy Marka Millara navíc nejsou zrovna samospásné. Vzpomeňte, jak dopadlo Wanted a za úspěchem Kick-Ass také stojí především to, že Vaughn dokázal z předlohy vytáhnout to podstatné, ořezat balast a všechno to převést do moderní filmové řeči. Nechci malovat čerta na zeď, ale obávám se, že Wadlow v sobě takový kalibr zkrátka nemá. I když podle slov Marka Millara bude Vaughn pomáhat se scénářem, tak alespoň nějaká útěcha.

A o čem vlastně dvojka bude? Základem je opět Millarova komiksová předloha, přičemž druhý díl se oproti jedničce mnohem víc soustředí na záporáky. Millar konkrétně řekl, že druhý díl je "jako Mechanický pomeranč". Banda "malých sráčů" se zhlédne v tom, co dělali superhrdinové, nastrojí se jako superpadouši a začnou řádit ve velkém – loupit, znásilňovat atd. To se vůbec nelíbí jednomu staršímu superhrdinovi v důchodu, který dá dohromady tým klaďasů a zavelí k odvetě.

Práva na distribuci Vaughn s největší pravděpodobností tentokrát prodá Universalu (Vaughn si jedničku natočil za svoje peníze, akorát distribuci svěřil Lionsgate), jednání s ústředním obsazením (Aaron Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse) už jsou v plném proudu a natáčení by mělo začít v srpnu, aby příští rok na jaře mohla být premiéra.

Zdroje: CBM, Bleeding Cool, Deadline, Millar World

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest