The Current War: První trailer z elektrické války vynálezců

The Current War: První trailer z elektrické války vynálezců | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Benedict Cumberbatch a Michael Shannon mění dějiny lidstva.

Krátce před premiérou na festivalu v Torontu představil svůj první trailer snímek The Current War, který nám přiblíží boj Thomase Edisona s Georgem Westinghousem o to, jestli převládne používání stejnosměrného nebo střídavého elektrického proudu. Jak to nakonec dopadlo se můžete dočíst v učebnicích dějepisu, to ale není primárním zájmem filmu. Tady půjde skutečně především o představení dvou různorodých osobností a jejich názorové třenice.

V prvním traileru snímek vůbec nepůsobí suchopárným dojmem, jako se občas tradičním životopisným filmům daří. Naopak, je The Current War v upoutávce plná života, filmařiny s vlastním výrazem a se silnými hereckými osobnostmi v čele. Dva konkurenty, geniálního vynáleze Edisona a podnikatele Westinghouse, ztvárnili Benedict Cumberbatch a Michael Shannon. Připojují se k nim také Nicholas Hoult jako Nikola Tesla, dále Katherine Waterston a Tom Holland. Režíruje Alfonso Gomez-Rejon, který má za sebou povedenou indie věc Já, Earl a holka na umření. České datum premiéry je stanovené na 11. 1. 2018, slovenské na 1. 2. 2018.

V roce 2017 je skoro nemožné si představit svět bez světla. Přesto existuje technologie, která osvětluje naše domovy a promítá obrázky na naše plátna, pouze tak dlouho, jako trvají dva lidské životy. The Current War nabízí geniální herecké výkony Benedicta Cumberbathe a Michaela Shannona a přivádí k životu rivalitu a inovace, které rozdvítily svět. Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) věděle, že je génius a dal si záležet na tom, aby to věděli i všichni okolo. V roce 1879 společně se svým týmem provedl první úspěšný test elektrických žárovek a vyhlásil konec noci, tak jak ji lidé znali. Edison byl přesvědčený, že stejnosměrný proud byl lepší systém, ale podnikatel George Westinghouse (Michael Shannon), poněkud méně okázalý soupeř, měl trochu jinou představu.

Vysoké napětí

15.10.2017 | USA
Drama, Historický
Info o filmu

Galerie: 5

The Current War: První trailer z elektrické války vynálezců | Fandíme filmu The Current War: První trailer z elektrické války vynálezců | Fandíme filmu The Current War: První trailer z elektrické války vynálezců | Fandíme filmu The Current War: První trailer z elektrické války vynálezců | Fandíme filmu The Current War: První trailer z elektrické války vynálezců | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest