Box Office: Shnilé tulipány a Inhumans

Box Office: Shnilé tulipány a Inhumans | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Kina bez filmů a diváků. Příležitosti tak využívají televize.

V Americe máme Labor Day víkend a je jeden z nejhorších za posledních 20 let. Není se čemu divit, do kin nedorazil ani jeden nový film s 1000+ projekcemi. Nejlepší "novinkou" jsou tak Blízká setkání třetího druhu od nějakého Stevena Spielberga. Film se promítal v 900 kinech ve 4K remasteru a není na tom tak zle jako Terminátor 2 minulého víkendu. Dokonce padl hezký 1,8 milion dolarů. Jde v podstatě o reklamu na Blu-Ray release a Blízká setkání rozhodně nejdou opětovně do kin poprvé. Dnes už mají skoro stejně "speciálních edic" jako Blade Runner, ta první přišla hned v roce 1980 a utržila 15 mega. Film tehdy v roce 1979 debutoval souhrně v Americe se 116 miliony, což by dnes bylo nějakých 450 mega. To byly časy...

Konečně jste jinak mohli za mořem zajít na Tulipánovou horečku. Adaptaci dobového melodramatu měl mimochodem v roce 2004 produkovat právě Spielberg, ale daňové změny ve Velké Británii zastavily film pár dnů před začátkem natáčení. Nakonec snímek vznikl v roce 2014 a od té doby čekal, až ho Weinsteinové nasadí do kin. Pozdržel se pětkrát a teď je tady. Únavné a nezáživně překombinované drámo s Alicii Vikander, Christophem Waltzem, Danem DeHaanem, Carou Delevingne a Zachem Galifianakisem dostalo 765 kin a z nich 1,2 milion. Většina zřejmě od novinářů, kteří chtěli vidět, co je to vlastně za výtvor a jestli ten film skutečně existuje. 

Marvel jinak hodil do 393 IMAXů pilotní dvoudíl seriálu Inhumans, který jinak poběží na kanálu ABC. Tahle ochutnávka utržila 1,2 miliony, což je skoro stejně jako bitevní epizoda čtvrté řady Hry o trůny, která v IMAXech běžela v lednu 2015. Inhumans jsou ale na rozdíl od GoT dost tragičtí a IMAXové projekce to ještě více odhalují. A nejde ani o to, že  byl seriál laciný. Nikdo se pořádně nezaobíral ani dialogy a motivacemi postav. Dost velký přešlap, spíše ale pro televizní divizi Marvelu než pro ofiko MCU. Mezinárodně utrženo dalších 1,1 milionu.

Příležitosti využívají starší filmy, aby si trochu upevnily pozici. Zabiják & bodyguard by určitě takhle nevydělávali, kdyby nebyla situace v kinosálech nuzná. Ale i o chytře zvoleném datu premiéry to občas je. Film je bez propadu oproti minulému víkendu a má tedy znovu 10 milionů a teď už necelou šedesátku z Ameriky. Snímek stál 30 milionů a zaplatil se předprodejem distribučních práv do zahraničí, takže brzo čekejte slušná čísla třeba z takové Číny. Celosvětově zatím utrženo 54 milionů. Annabelle 2 je těsně nad 90 miliony a možná stovku přeci jenom dá. Tento víkend 7,3 milionů při pětiprocentním propadu. Celosvětově je na 253 milionech, za pár dní bude pokořena Annabelle "jednička". Weinsteinové sice zabili Tulipánovou horečku, Wind River si ale docela hýčkají. Přidali Jeremymu Rennerovi pětistovku kin a hned je z toho 6 milionů za víkend. Hell or High Water od stejného tvůrce Taylora Sheridana utržilo loni 27 milionů a hovořili jsme o úspěchu. Wind River je aktuálně na 18 mega a to jsme teprve na začátku.

Loganovi parťáci by potřebovali ještě takové tří týdny bez konkurence, protože teď zaznamenali nárůst o 4 procenta a končí se 4,4 miliony. Film je po 18 dnech na 23 milionech a možná nakonec v USA dorovná 29milionový rozpočet. Dunkerk má v Americe také 4 miliony a start v Číně se zastavil na 30 milionech. Uvidíme, jestli globálně překoná půlmiliardu. Bez započtené inflace je ale stejně s Vojínem Ryanem nejúspěšnějším druhoválečným filmem všech dob. 

V zámoří jinak pomalu startuje Barry Seal: Nebeský gauner s Tomem Cruisem. Do Ameriky doletí až na konci září, zatím ale slušných 20 milionů z 35 teritorií.

Příští víkend Kingův horor To, Který je ten pravý? s Reese Witherspoon a podezřelá báchorka 9/11 s podporovatelem konspiračních teorií o 11. září panem Charliem Sheenem.

Zdroj: Forbes

Blízká setkání třetího druhu

15.11.1977 | USA
Sci-Fi, Drama
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Shnilé tulipány a Inhumans | Fandíme filmu Box Office: Shnilé tulipány a Inhumans | Fandíme filmu Box Office: Shnilé tulipány a Inhumans | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest