Last Flag Flying: Tři veteráni z USA nejsou ani zdaleka tak veselí

Last Flag Flying: Tři veteráni z USA nejsou ani zdaleka tak veselí | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Richard Linklater si vybral další cestu, jak ukázat plynutí života obyčejných lidí.

Režisér a scenárista Richard Linklater (Škola ro(c)ku, Slacker, Temný obraz) si v poslední době docela libuje ve filmech, které nějakým způsobem ukážou plynutí čas v životě obyčejných lidí. V roce 2013 představil snímek Před půlnocí – už třetí díl trilogie o vztahu jednoho páru, ke které se vrací vždy po devíti letech. Následovalo Chlapectví, které natáčel dokonce dvanáct let, aby hlavní hrdina viditelně stárnul před očima. Loňské Everybody Wants Some! bylo duchovním pokračováním Omámených a zmatených a v chystaném snímku Last Flag Flying naváže na snímek z roku 1973 od Hala Ashbyho, Poslední eskorta. Kontinuitu zajistí skutečnost, že se na novém filmu podílí jako spoluscenárista Darryl Ponicsan, který zároveň k oběma snímkům napsal románové předlohy.

Diváci se však nemusí bát, že by potřebovali vidět starší film, Last Flag Flying působí poměrně samostatně. Steve Carell si zde zahrál bývalého mariňáka z války ve Vietnamu, který se po třiceti letech schází se svými dvěma tehdejšími spolubojovníky, aby mu pomohli převézt tělo syna, který padl ve válce v Iráku. Posmutnělý Carell bude srdcem příběhu, Bryan Cranston si zahrál rozjařeného, alkoholického kamaráda, Laurence Fishburne pak současného reverenda, který hodně váhá, zda se znovu dát dohromady s muži, kteří reprezentují nejtemnější část jeho života. Následuje hořkosladká roadmovie v Linklaterově klasickém stylu, kterému vévodí dialogy a práce s charaktery.

Film bude uvedený koncem září na festivalu v New Yorku a na podzim v amerických kinech, tak snad se u nás dočkáme alespoň třeba na VOD.

Galerie: 3

Last Flag Flying: Tři veteráni z USA nejsou ani zdaleka tak veselí | Fandíme filmu Last Flag Flying: Tři veteráni z USA nejsou ani zdaleka tak veselí | Fandíme filmu Last Flag Flying: Tři veteráni z USA nejsou ani zdaleka tak veselí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest