Transformers ztratili jednoho ze svých tvůrců

Transformers ztratili jednoho ze svých tvůrců | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit další 1 obrázek
Oscarový autor Já, legenda či Já, robot už na robotí sérii pracovat nebude.

Robotí série Transformers se chystá nadále pokračovat a rozrůstat i přes to, že jsou filmy kvalitativně od druhého dílu stále horší a dokonce je opouští jejich duchovní otec, Michael Bay. V případě letošního Posledního rytíře se ukázalo, že propad postihl i finanční stránku. Co možná nevíte je, že na nařízení studia Paramount vznikl tzv. writer’s room, tedy že bylo najato několik scénáristů a tvůrců, kteří společně pracují na celé sérii. Vzniklo údajně zhruba tucet různých konceptů a příběhů pro různé prequely, spin-offy a pokračování hlavní série, z nichž první převedený na velká plátna byl letošní Poslední rytíř, který byl kombinací tří různých navrhovaných konceptů.

Do writer’s room Paramountu patřili např. Zak Penn (Avengers), Jeff Pinkner (Ztraceni), Robert Kirkman (The Walking Dead), Steven DeKnight (seriál Daredevil) nebo Ken Nolan (Černý jestřáb sestřelen). Dalším hodně známým jménem byl i Akiva Goldsman, který dostal Oscara za scénář k filmu Čistá duše a z jeho pera pochází např. i Já, legenda nebo Já, robot s Willem Smithem. Ten celý tým vedl a také se podílel na námětu (ne na scénáři) právě k Poslednímu rytíři, který je hodnocen jako nejslabší z celé série.

Goldsman nyní propaguje nový seriál Star Trek: Discovery a v rámci toho v interview pro server /Film prozradil, že na Transformers nadále pracovat už nebude. Když byl dotázán, zda stále na Transformers pracuje, odpověděl jednoduše: „Ne“. Není přitom zřejmé, zda pro něj bylo vedení writer’s room pouze dopředu daným jednorázovým úkolem, anebo se obě strany nějakým způsobem nedohodly na pokračování spolupráce. Dalším filmem z dílny writer’s room má být Bumblebee, kterého uvidíme příští rok, pak také Transformers 6. Další filmy zatím oficiálně nejsou, i když se šušká například také o prequelu z Cybertronu.

Zdá se, že studio mělo velké oči a letošní rozporuplné přijetí pátého dílu donutilo Paramount budoucnost přehodnotit. Momentálně se hledá režisér pro šestý díl, který by vdechnul sérii nový dech. Otázkou je, zda existuje nějaký způsob, jak vše opravdu výrazně oživit. Jaký je váš názor na upadající sérii?

Zdroj: Slashfilm

Galerie: 2

Transformers ztratili jednoho ze svých tvůrců | Fandíme filmu Transformers ztratili jednoho ze svých tvůrců | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest