To: V kině se budete bát opravdu dlouho

To: V kině se budete bát opravdu dlouho | Fandíme filmu
Klaun Pennywise odhalil, jak dlouho si s ním v kinech posedíme.

To, nová celovečerní adaptace jedné z nejslavnějších knih hororové legendy Stephena Kinga, se pomalu ale jistě ukázalo jako pravděpodobně nejočekávanější horor letošního roku. Trailery lámaly rekordy a všichni si je vychvalují, hnusný klaun Pennywise vypadá jako by vyskočil přímo z knihy a celkově to vypadá, že by se z tohoto relativně levného filmu mohl stát pořádný kasovní hit. A jak to tak vypadá, pokud na To své peníze obětujete, měli byste si v kinech pořádně dlouho posedět. Podle nejčerstvějších zpráv by totiž film měl trvat 135 minut, tedy dvě a čtvrt hodiny.

Kromě toho, že je To považováno za jeden z Kingových nejlepších románů, je také jedním z nejdelších, kniha má totiž více než 1000 stran a materiálu ke zfilmování je tu tedy opravdu hodně. Letošní snímek ale bude zpracovávat pouze první polovinu knihy, kde jsou hlavní hrdinové dětmi a s Tím se setkávají poprvé. I tak tu ale režisér Andy Muschietti pracuje s více než dostatečným materiálem pro film této délky, a když ještě vezmeme v potaz, že v trailech se objevují scény, které v knize nenajdete a které Muschietti do filmu přidal, délka určitě dává smysl. Až se tedy dostane do kin i druhá část příběhu, která by se měla začít točit už někdy příští rok (s Muschiettim opět za kamerou), celý příběh knihy bude na plátně vyveden v délce přibližně 4 hodiny 30 minut, pokud by byla dvojka stejně dlouhá jako jednička. Kingovo dílo tedy snad dostane takové zpracování, jaké si právem zasluhuje.

Románové To se odehrává ve dvou časových rovinách. V té první na sebe tajemná bytost bere podobu klauna a terorizuje skupinku dospívajících dětí, v malém americkém městečku. Ve druhé jsou už postavy dospělé a rozhodnou se své dětské noční můře konečně postavit.

V hlavních rolích hrají Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff,Chosen Jacobs a Jeremy Ray Taylor. Režíruje Andy Muschietti, datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 7.9. 2017.

Zdroj: Screen Rant

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest