Dave Made a Maze: Bláznivá komedie o papírovém bludišti

Dave Made a Maze: Bláznivá komedie o papírovém bludišti | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Indie fantasy komedie, v níž skupina přátel čelí nástrahám papírového bludiště, s cílem zachránit jejího tvůrce.

Režisér Bill Watterson (doteď známý například jako představitel hlavní role ve videohře Lost Planet 3) ve své prvotině Dave Made a Maze představuje divákům mladého umělce Dava, který ve své kariéře zatím nijak výrazněji neprorazil. Svoji frustraci z dosavadního neúspěchu se rozhodne vybít osobitým způsobem. Uprostřed svého obývacího pokoje postaví obrovské papírové bludiště. Když pak přijde domů jeho přítelkyně Annie, zjišťuje, že se Dave uvnitř svého díla ztratil. I přes jeho varování se Annie s několika přáteli rozhodne vstoupit do bludiště a pokusit se ho najít. Celá cesta je však plná nástrah a pastí, které Dave sestrojil. A co hůř, je zde také minotaur, který na celou skupinu začne útočit. Scénář napsal spolu s režisérem Steven Sears (krátkometrážní snímek Take Back the Couch).

Film vznikl v nezávislé produkci, herecké obsazení tak tvoří pro nás spíše neznámí herci. Tvůrce labyrintu Dava ztvárnil Nick Thune (Extrakt, Jarní prázdniny), jeho přítelkyni Meera Rohit Kumbhani (seriály Weird Loners a Okrsek 22). Dále hrají například Kirsten Vangsness (Náměsíčný, A-List), John Hennigan (Sindibád a bájné Fúrie, Smrtící bouře) a Stephanie Allynne (Klaun až do domu, All Nighter).

Komedie Dave Made a Maze byla v posledních měsících promítána v rámci řady filmových festivalů v America a Evropě. Kritici film hodnotí vesměs pozitivně. Chválí originální a vtipný námět, herecké výkony ústřední dvojice a celkové zpracování papírového bludiště. Na to se v několika záběrech můžete podívat i vy sami v níže přiložených ukázkách. Na mě osobně z nich snímek působí trochu jako parodie na různé vyvražďovací horory. V Americe jde film do kin v půlce srpna, my můžeme akorát doufat, že se ho rozhodne odkoupit některá z u nás dostupných streamovacích služeb.

Galerie: 5

Dave Made a Maze: Bláznivá komedie o papírovém bludišti | Fandíme filmu Dave Made a Maze: Bláznivá komedie o papírovém bludišti | Fandíme filmu Dave Made a Maze: Bláznivá komedie o papírovém bludišti | Fandíme filmu Dave Made a Maze: Bláznivá komedie o papírovém bludišti | Fandíme filmu Dave Made a Maze: Bláznivá komedie o papírovém bludišti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest