Barry Seal: Nebeský gauner – Tom Cruise jako pašerák Medellínského kartelu

Barry Seal: Nebeský gauner – Tom Cruise jako pašerák Medellínského kartelu | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Tom Cruise si od zachraňování světa před mumií odskočil do 80. let minulého století pašovat zbraně a drogy, v novince Douga Limana natočené na motivy skutečného příběhu.

Barry Seal byl americký pilot, který se nechal na počátku 80. let 20. století zaměstnat nechvalně proslulým Medellínským kartelem k pašování kokainu z Kolumbie na území Spojených států amerických. Za jeden takový let si vydělal až půl milionu dolarů. Jeho kriminální období a bohatý život po pár letech ukončilo zatčení a odsouzení k 10 letům vězení. Po vyřčení rozsudku však Barryho kontaktoval agent DEA (americký úřad pro kontrolu obchodu s drogami), který mu nabídnul svobodu výměnou za donášení informací americkým výzvědným službám. S tím souhlasil a začal tak pracovat jako informátor.

Postava Barryho Seala byla na plátně již několikrát ztvárněná. Poprvé v roce 1991, kdy vyšel televizní film Podveden, zachycující jeho život. Jako vedlejší postava byl pak využit například v první řadě seriálu Narcos a loni v akčním filmu Infiltrátor. Režisér Doug Liman (Agent bez minulosti, Na hraně zítřka) nyní představuje svůj nový snímek Barry Seal: Nebeský gauner (American Made), inspirován Sealovým životem. Autorem scénáře je neznámý Gary Spinelli (Dokonalá skrýš). Titulní roli ztvárnil Tom Cruise, sekundují mu například Jesse Plemons (Paul, Most špionů), Sarah Wright (Našrot, Ulička hanby), Domhnall Gleeson (Ex Machina, Star Wars: Síla se probouzí) a Jayma Mays (Noční let, Velkej biják).

I přes vážný námět drogového prostředí vypadá film podle traileru na zběsilou komedii v čele s Tomem Cruisem, který pro sebe krade doslova každou ukázanou scénu. Nejde se vyhnout přirovnání k Vlku z Wall Street či nedávné komedii Týpci a zbraně. Od filmu se tak dá očekávat akční komedie se serióznějšími momenty, což by v kombinaci se zasazením do období řádění Pablo Escobara mohlo dopadnout přinejmenším nevšedně. Barry Seal: Nebeský gauner má premiéru v Česku i na Slovensku 24. 8. 2017.

Galerie: 3

Barry Seal: Nebeský gauner – Tom Cruise jako pašerák Medellínského kartelu | Fandíme filmu Barry Seal: Nebeský gauner – Tom Cruise jako pašerák Medellínského kartelu | Fandíme filmu Barry Seal: Nebeský gauner – Tom Cruise jako pašerák Medellínského kartelu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest