Spider-Man: Homecoming: Čeho jste si nevšimli a co bude dál

Spider-Man: Homecoming: Čeho jste si nevšimli a co bude dál | Fandíme filmu
Co Homecoming znamená pro pokračování marvelovského světa a co můžeme od Spider-Mana očekávat v budoucnosti.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Šéf Marvelu Kevin Feige prozradil, že film má být určitým vyvrcholením Spider-Manova dosavadního příběhu (i když je Tom Holland podepsaný minimálně na ještě jeden další film) a hlavním tématem opět bude dospívání chlapce, který se mění v mladého muže a snaží se nějak dostát svým školním povinnostem, zatímco zápolí se svými superschopnostmi, a úplně novým světem po událostech Avengers 4. Spider-Manova série je inspirovaná Harrym Potterem, kdy každý film znamená další školní rok, plný dalších dobrodružství i osobních trablů.

Nějaké potíže rozhodně přijdou od tetičky May, která se v závěru prvního filmu dozvěděla, že je Peter Spider-Man. Co přesně to bude znamenat pro jeho další hrdinskou kariéru, to uvidíme. Pokud jde o další „hodné hochy“ v Peterově životě, tak zatím víme, že se má ve snímku objevit nějaký jiný Avenger než Tony Stark. Jediné další podrobnosti máme o postavě Michelle, kterou hraje Zendaya. Ta na konci Homecoming řekne, že jí přátelé říkají „MJ“, přesto se podle zástupců Marvelu nejedná o Mary Jane Watson. Jde pouze o jistou její paralelu, alternativu, která s ní sdílí podobné vlastnosti (zatím především to, že si Petera všímá, vidí, že se chová občas dost nezvykle a je mu nablízku), ale zároveň je to úplně nová postava, kterou filmaři nemusejí podřizovat zvyklostem z komiksů.

Jak to bude se záporáky? Vulture (Michael Keaton) sice přežil, ale nezdá se, že by se měl vrátit. V potitulkové scéně jsme viděli, že ve vězení mohl Peterovi uškodit, ale neudělal to, když si nechal Spider-Manovu identitu pro sebe. Režisér Watts i Kevin Feige potvrdili, že to udělal kvůli tomu, že mu Peter zachránil život – chtěl mu oplatit laskavost, vlastně máme danou scénu brát jako důkaz, že Toomes není prohnilý skrz naskrz, že jsou v něm kousky lidskosti.

Podstatně zajímavější je tak pro nás druhý muž z dané scény, Mac Gargan. Hraje ho Michael Mando (Better Call Saul, Orphan Black) a poprvé jsme postavu viděli na trajektu, kde se snaží koupit od Toomese jeho moderní zbraně. Za své zatčení viní Spider-Mana a ve vězení je patrné, že se mu chce pomstít. Dokonce zmiňuje, že má venku kamarády, které by Spider-Manova totožnost také moc zajímala.

Náznaků je dost a dosti, vezměme je popořadě. Zaprvé, Mac Gargan je v komiksech Scorpion, záporák, kterému síly dodají vědecké experimenty a speciální oblek s robotickým ocasem. Podá si snad Spider-Mana ve dvojce právě on? Předá jej do péče nějakým těm „kamarádům“? Vzniká nám před očima rovnou Sinister Six, tedy šestice Spider-Manových oponentů, která spojí síly, aby si vyřídila s Pavoučím mužem účty?

Zástupci Marvelu tvrdí, že záporák druhého filmu zatím pevně stanovený není, pouze je v Homecoming nenápadně rozseto spoustu semínek, ze kterých lze v případě potřeby vypěstovat další směřování příběhu. A co si budeme povídat, tak polovina Peterových spolužáků někdy v komiksech měla, alespoň na krátko, nějaké nadpřirozené schopnosti. Třeba Peterův kamarád Ned (Jacob Batalon) byl jedním z mnoha Hobgoblinů. Ale něco mi říká, že u téhle verze postavy takový vývoj nehrozí...

Jedním z nejvýraznějších semínek je postava Donalda Glovera. Ten hraje drobného zlodějíčka, ale v komiksech je jeho postava – Aaron Davis - známá jako Prowler. A ještě důležitější než on sám je jeho synovec, kterým není nikdo jiný, než Miles Morales, tedy druhý nejpopulárnější Spider-Man! Davis dokonce synovce zmiňuje, takže druhý Spider-Man skutečně je ve filmovém světě na dosah ruky.

Naopak hodně daleko je jiný „Spider-Man“, přesněji řečeno mimozemský symbiotický organismus známý jako Venom, který má v komiksech podobu monstrózního černého Spider-Mana s bílým pavoukem na hrudi a rozšklebenou tlamou. Zástupci Marvelu před časem znovu zopakovali, že se Tom Holland neukáže v chystaném snímku Venom, o kterém neustále slyšíme rozporuplné zprávy o tom, jestli bude nebo nebude zapadat do filmového světa Marvelu. Mým osobním tipem je, že Venom bude natočený tak, aby ničemu z MCU (Marvel Cinematic Universe) žádným způsobem neodporoval a případně tak mohl být do filmového světa Marvelu zakomponovaný dodatečně, někdy v budoucnu, i když na něj třebas nebude nijak vysloveně odkazovat.

Jenže pak je tu ještě jedna hodně matoucí zpráva, která do všeho vnáší další zmatek. Server The Splash Report tvrdí, že se má Mac Gargan objevit v chystaném snímku Silver and Black, kde má hrát plnit úlohu pravé ruky hlavního záporáka. Můžeme zprávě důvěřovat? A pokud ano, bude mít tahle postava z nepochopitelných důvodů na plátnech naráz dvě různé verze (jako by pravou rukou záporáka nemohl být kdokoliv jiný) nebo si postavu znovu zahraje Michael Mando a půjde tak o nezvratný důkaz, že jsou všechny spider-manovské filmy společnosti Sony opravdu napojené na svět Marvelu?

Na závěr ještě k něčemu, co je podstatně jasnější: Pokračování Spider-Mana: Homecoming bude mít nějaký nový podtitul a začne se natáčet příští rok v létě, nejspíš v červenci. Režisér filmu zatím není ustanovený, ale po úspěchu Homecoming se zdá, že všichni zúčastnění tak nějak počítají s tím, že by se měl vrátit Jon Watts.

Na závěr ještě bonusová porce dalších postřehů formou videa a poslední obrázky dole v galerii.

« Předchozí kapitola
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest