Spider-Man: Homecoming: Čeho jste si nevšimli a co bude dál

Spider-Man: Homecoming: Čeho jste si nevšimli a co bude dál | Fandíme filmu
Co Homecoming znamená pro pokračování marvelovského světa a co můžeme od Spider-Mana očekávat v budoucnosti.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Společnosti Sony a Marvel už mají domluvené společné plány na minimálně pět různých filmů, ve kterých se Spider-Man v podání Toma Hollanda objeví, takže aktuální komerční úspěch, který se během premiérového víkendu dostavil (klasický box office očekávajte ve večerních hodinách), je jen takovou třešničkou, která nemá na Parkerovu budoucnost zásadní vliv. Minimálně scény v Avengers: Infinity War už jsou přeci jen natočené.

V tuhle chvíli už většina z vás film viděla, takže je načase se podívat, čeho jste si možná ve filmu ani nevšimli, co Homecoming znamená pro pokračování marvelovského světa a co můžeme od Spider-Mana očekávat v budoucnosti.

Začněme třeba tím, co se přihodilo ještě před událostmi Homecoming. V Marvelu se rozhodli, že zařazení Spider-Mana do filmového světa Marvelu retrospektivně mění jednu scénu z Iron Mana 2. V tom na se na chvíli na Starkově výstavě objeví klučina v masce Iron Mana. Podle zástupců Marvelu je ten klučina Peter Parker, který k slavnému vědci a superhrdinovi vzhlížel už odmalička, a proto je pro něj definitivní setkání o to intenzivnější.

Pak jsou tu věci, které ve filmu nakonec nebyly. Scénář od počátku počítal s tím, že Spideyho mentorem bude Tony Stark, nicméně když režisér Jon Watts poprvé představoval studiu svoji vizi, měl do své video prezentace nastříhané záběry s Nickem Furym (Samuel L. Jackson). Dokázali byste si přestavit, že by mladého Petera cepoval místo Starka bývalý šéf S.H.I.E.L.D.u? Režisér také prozradil, že záběry z traileru, ve kterých Vulture dosedá do atria hotelového komplexu a Spider-Man s Iron Manem společně prolétají městem, ve filmu vůbec neměly být. Vznikly pouze pro upoutávky, aby pomohly vykreslit atmosféru filmu a nalákat diváky. Pro jednoho je fajn, že díky tomu trailery nemusely odhalit úplně všechno, jiný divák by se však mohl cítit trailery oklamaný. Jak to cítite vy?

Co prozradil aktuální snímek o širším světě Avengers? Tým je dál pod vedením Tonyho Starka. Jeho členem je stále Vision (Paul Bettany). Mimochodem, ve snímku najdete zajímavý easter egg. Vision vznikl z Tonyho umělé inteligence JARVIS, které taktéž propůjčoval hlas Paul Bettany a mohli jsme jej slyšet v Tonyho domácnosti, ale především v jeho obleku. Spider-Manův oblek má také svoji „Siri“, které Peter říká Karen a namluvila ji Jennifer Connelly – Bettanyho manželka.

Zatímco Vision je stále členem Avengers, o Captainovi se dozvídáme, že je hledaným válečným zločincem. Celkově je pak sympatické, jak Marvel propojuje svoje filmy nenásilně do širšího celku, třeba takovými drobnostmi, jako je hodina dějepisu, kde se žáci střední školy učí o podepsání Sokovijských dohod. Dále se dozvídáme, že se Avengers natrvalo stěhují z New Yorku (ze Starkovy věže) na základnu za městem, kterou jsme poprvé viděli v Avegers: Age of Ultron, později v Ant-Manovi a konečně také v Captain America: Civil War, kde měla dosud vůbec nejvíc prostoru.

Možná vůbec nejnečekanějším spojením s širším světem Avengers může být pro leckoho návrat Gwyneth Paltrow v roli Pepper Potts. Ta se objevila ve většině dosavadních filmů s Tonym Starkem, krom loňské Občanské války, ve které bylo odhaleno, že se s Tonym aktuálně nestýkají. Situace se tedy opět zlepšila, ale znamená to, že uvidíme Paltrow v nějakém dalším filmu? Herečka se v minulosti nechala slyšet, že už ji hraní příliš nenaplňuje a odhalila, že má s Marvelem kontrakt už pouze na jeden film. Je tenhle kontrakt společně se Spider-Manem naplněný? Nebo pro kratičké cameo vznikla nějaká separátní dohoda a Pepper se ještě objeví? Na to prozatím nemáme odpověď.

Za zmínku stojí ještě Starkova firma Damage Control, která je ve filmu zodpovědná za likvidaci následků superhrdinských bitev. Původně mělo představení firmy sloužit jako výchozí bod pro seriálový spin-off s prostým názvem Damage Control. Seriál měl být komediální, mít půlhodinové epizody a pojednávat o partě běžných smrtelníků, kteří uklízejí po nadlidech. Už hodně dlouho však o seriálu nepadlo ani slovo. Že by jej zahubil vznik konkurenčního seriálu Powerless, který byl tematicky značně podobný?

Tolik ke Spider-Manovi: Homecoming, a teď už výhled do budoucnosti. Spider-Man se objeví v Avengers 3 i 4, kde by měl být vždy důležitou postavou a mít (ve filmech nacpaných hrdiny k prasknutí) zhruba tolik prostoru, jako v Captain America: Civil War. O filmu víme, že by měl Spider-Man nosit stejný kostým, i když jsme v závěru Homecoming viděli, že má Tony Stark v zásobě také podstatně pokročilejší oblek, který připomíná komiksovou zbroj s názvem „Iron Spider“. Dále také víme, že se v Avengers nemá objevit tetička May (Marisa Tomei), ale jak to bude s dalšími spider-manovskými postavami zatím není zřejmé. Kupříkladu Isabella Amara, která hrála vedlejší postavu Peterovy spolužačky Sally, potvrdila, že se v Infinity War objeví.

Pokračování Spider-Mana: Homecoming uvidíme 5.7. 2019 a děj filmu začne jen minuty po skončení Avengers 4. Stejně jako Civil War zásadně změnila Spider-Manův život před Homecoming, změní Avengers 4 jeho život před příštím filmem. Obecně bychom pak ve filmu měli z první ruky vidět následky událostí Avengers 4, protože půjde o vůbec první film „čtvrté Fáze“ filmového světa Marvelu.

Ještě než budete pokračovat ve čtení na další stránce, je tu pár zábavných videí:

Další kapitola »
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest